car-rental-ro.com

Romania este o tara plina de locuri si peisaje fascinante. Una dintre regiunile sale este Moldova, recunoscuta pentru frumusetea pe care o prezinta. Diversitatea naturala, bogatia istorica si diferitele traditii te vor deconecta de stresul si grijile regasite in viata de zi cu zi din oras.

Planifica un tur

Daca te-ai hotarat sa faci o plimbare prin zona Moldovei, este foarte important sa stii ca numarul de obiective turistice poate fi destul de mare. Din acest motiv este recomandat sa planifici cu atentie excursia.

Alege perioada in care doresti sa faci turul, durata acestuia, obiectivele pe care iti doresti sa le vizitezi si nu in ultimul rand, un loc de cazare. Pentru a te asigura ca vei avea parte de confortul optim si sa te asiguri ca poti gestiona cat mai bine timpul, iti recomand sa inchiriezi o masina. In Moldova sunt destule locuri din care poti face acest lucru, spre exemplu servicii rent a car ieftin Bacau.

Pentru a va starni interesul voi prezenta 3 motive pentru care sa alegi Moldova.

1.Istorie

Moldova are una dintre cele mai bogate si brave povesti din istorie. Personalitati ca Alexandru cel Bun sau Stefan cel Mare si-au lasat o puternica amprenta asupra aceste zone. Numeroasele cetati te vor transpune intr-o perioada medieval si iti vor stimula imaginatia.

Daca iti doresti sa incluzi obiectivele istorice in lista ta iti recomand sa vizitezi: Cetatea Neamtului (Tg. Neamt), Cetatea de Scaun (Suceava) cu al sau Festival Medieval din ce in ce mai cunoscut in fiecare an, Palatul lui Alexandru Ioan Cuza (Ruginoasa), Palatul Culturii (Iasi), etc.

car-rental-ro.com

Un loc deosebit este Muzeul de Istorie din Suceava. Recent modernizata, reabilitata si consolidata, aceasta ofera o experienta foarte placuta vizitatorilor. Dotata cu tehnologie de ultima generatie, muzeul ofera diverse surse de informatii si te trimite in diferite perioade (de la cea medievala si pana in cea comunista).

2.Natura

Daca esti o persoana pasionata de natura vei gasi toate motivele pentru a ajunge in aceasta regiune. Moldova este o zona foarte bogata din punct de vedere al formelor de relief. Dintre punctele turistice care iti vor capta atentia putem enumera: Parcul Natural Vanatori Neamt, Parcul Natural Calimani, Parcul Natural Ceahlau, Lacul Bicaz, Cheile Bicazului, Rezervatia de Zimbri si Fauna Carpatina „Dragos Voda” sau Aria Protejata „Pietrele Doamnei” Rarau.

car-rental-ro.com

Acestea sunt doar o mica parte din peisajul pe care il poate oferi aceasta zona.

3.Oamenii si obiceiurile

Toata lumea stie dorinta de viata si distractie a moldovenilor. Daca vrei sa patrunzi in traditiile si obiceiurile zonei iti recomand o vizita pe taramul fermecat din Bucovina. Mai fiind denumit si „taramul manastirilor”, Bucovina este locul unde cultura se imbina cu natura. Traditiile, obiceiurile, mestesugurile si iubirea pentru cultura sunt elemente definitorii ale acestei zone.

In lista de obiective putem include: Muzeul Satului (Suceava), Manastirea Putna, Manastirea Voronet cu a sa culoare unica de albastru, Manastirea Sucevita, Manastirea Humorului, precum si diferite targuri, cum ar fi Targul Olarilor, Festivalul International de Folclor „Intalniri Bucovinene” si multe altele.

car-rental-ro.com

Acestea sunt doar o mica parte din motivele pentru care ar merita sa faci o vizita prin aceasta zona a tarii. O sa ai certitudinea unor amintiri de neuitat si iti vei dori sa mai revii si cu alte ocazii.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *