Android TV va inlocuit Chromecast

Android-TV1

Daca te gandeai ca Google are planuri pentru TV care tintesc in special sistemul lor destul de ietin Chromecast, atunci vestea aceasta te va surprinde. Google se pare ca lucreaza la un nou sistem de media streaming numit Android TV, care va da acces utilizatorilor la filme, show-uri TV, muzica si multe altele pe care le vei putea accesa de pe smart TV-ul tau.

Conform unui raport Google acesti au afirmat ca Android TV va fi mai mult decat o simpla platforma si va fi o interfata pentru entertainment. Utilizatorii vor putea gasi si sa se bucure de continutul oferita fara mari probleme. Ideea suna destul de bine pe hartie. Ramane de vazut daca Google va reusi sa realizeze un sistem de streaming media care sa depaseasca Netflix-ul, Hulu Plys sau Pandora. Daca vor reusi sa usureze modul de utilizare al sistemului poate ca Android TV va deveni un sistem pe care lumea va incepe sa-l utilizeze.

Din primele imagini oferite putem deduce ca Android TV va imprumuta o parte din interfata Microsoft Xbox Live. De asemenea Android TV promite sa ofere suport pentru aplicatii care sunt deja disponibile pe Hulu, Netflix, YouTube sau Vevo. Pe langa acestea Android TV va veni si cu aplicatiile Google cu care ne-am obisnuit deja, precum Hangouts.

Aceasta noua platforma de streaming TV va veni cu o parte gaming pe care Google pune mare accent. Sistemul va veni cu un controller si va ramane de vazut cum se vor descurca cei de la Google in privinta acestuia. Google nu are experienta in realizarea de controllere gaming asa ca va fi destul de interesant sa vedem cu solutia acestora in aceasta privinta.

Android TV va fi prezentat mai pe larg in cadrul conferintei Google I/O. Conferinta se va desfasura in luna iunie incepand cu data de 25.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *