Atractii minunate in Barcelona

atractii barcelona

Exista cateva locuri magnifice pe care nu le poti rata daca vei merge vreodata in Barcelona. Eu am fost si stiu ce zic. Desi nu am apucat sa stau decat vreo cateva zile, mai putin de o saptamana, tot am aucat sa vizitez o serie de locuri care se merita a fi avute in vedere la o prima calatorie intr-un oras strain. In Spania sunt multe zone frumoase ce merita vazute, insa cele din Catalunia, o regiune tare cunoscuta din Peninsula Iberica, sunt si mai nepretuite.

Sa luam, asadar, pe rand seriile de atractii care merita a fi vizionate in Barcelona.

Tibidado este cel mai inalt deal din clasamentul de forme de relief impadurite care incadreaza orasul. Dispune de privelisti grozave ale intregii regiuni, o catedrala uimitoare si un parc pentru activitati in familie Parc d’Atraccions cu tururi in stil vechi care ofera peisaje nemaivazute. Un lift de sticla din parc merge pana la 115 m pana intr-o zona de observatie pentru turisti la turnul de telecomunicatii Torre de Collserola.

Modernismul este imbinat cu traditionalul, deoarece chiar daa arhitectul maret al orasului -Antoni Gaudi- nu a trait in vremurile noastre, a stiut sa dea o nota de contemporaneitate creatiilor arhitecturale din Barcelona.

De asemenea, o alta zona si atractie de care sunt mandri locuitorii acetui oras minunat este stadionul echipei FC Barcelona Camp Nou. Echipa cea mai renumita din Spania, pe langa Real Madrid si Valencia, dispune de un stadion ce are o capacitate de 100.000 de locuri pentru spectactori.

Catedrala Seu construita in timpuri medievale pe locul unui templu roman, La Seu este una dintre cele mai marete cladiri gotice din interaga Spanie.

Parc de la Ciutadella este unul dintre cele mai favorite parcuri pentru familii si pentru turisti din, pentru prieteni si locuitori, din toata Barcelona.

Sardana, dansul traditional catalan, interpretat in afara catedralei la festivalurile nationale, incurajeaza pe toata lumea sa se alature in miscare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *