Blocajul lombar – ce tratament propun specialistii Centrului Chiromedica?

Pentru orice afectiune medicala trebuie stabilit un tratament corespunzator pentru ca aceasta sa nu aiba efecte ulterioare. In cazul blocajului lombar, este necesara efectuarea unui consult adecvat pentru a stabili starea acestuia, precum si solutiile cele mai bune de tratament.

Spre exemplu, expertii Chiromedica Health & Wellness Center, un centru cu experienta in tratarea diverselor afectiuni medicale din Cluj – Napoca, ies in intampinarea celor care se confrunta cu blocaj lombar cu un tratament inovativ, cu eficienta garantata. Este vorba despre chiropractica (manipularile osteoarticulare).

Cum se manifesta blocajul lombar?

In aceasta situatie, persoana in cauza ramane imobilizata din cauza contracturilor musculare. Acestea apar din cauza exercitarii de presiune a unuia dintre discurile intervertebrale, pe radacina nervilor spinali sau pe maduva spinarii.

Care sunt cauzele aparitiei acestuia?

In general afectiunea se manifesta in prezenta unor alte boli precum hernia de disc lombara, discopatia lombara, lomboscita sau alte traumatisme ce au ca si cauza exercitarea unei presiuni pe maduva spinarii sau pe radacina nervilor.

Despre tratamentul propus de expertii  Chiromedica pentru blocajul lombar

Cei care beneficiaza de un tratament in cadrul clinicii mentionate au parte de reducerea semnificativa a contracturii musculare, inlaturarea durerilor, precum si incetarea efectelor negative pe care afectiunea e are asupra membrelor in care se localizeaza nervul presat. Principalele simptome resimtite in ultima situatie sunt oboseala musculara, amortelile sau parasteziile. Rolul tratamentului este de a ajuta pacientul sa revina la activitatile zilnice obisnuite.
Rezultatele optime sunt obtinute atunci cand se opteaza pentru manipularea lombara. In cele din urma, nervul nu va mai fi presat, ceea ce inseamna ca durerea si contractura musculara vor fi eliminate complet.

Cei care se ingrijoreaza in privinta modului de efectuare a terapiei se pot relaxa, deoarece este vorba despre o solutie care nu implica durere. Sunt realizate manipulari astfel incat musculatura sa se incalzeasca si sa se relaxeze complet in acele zone in care este afectata. Astfel, muschii lombari se detensioneaza si pot fi executate decompresariile la nivelul nervului presat.

Este necesar un tratament blocaj lombar care sa se extinda pe durata a 5 sau 6 sedinte, dupa nevoie si gravitate. De obicei, optand pentru aceasta terapie, tratamentul medicamentos nu mai este necesar.

In cazul in care prezinti simtomele acestei afectiuni sau simti ca ceva este in neregula la nivelul zonelor in care aceasta se manifesta, cel mai bine este sa soliciti un consult. Apeland la ajutorul unei persoane specializate in domeniu, vei sti exact care este situatia si ce anume ar trebui sa faci pentru a trata afectiunile. Daca te numeri printre cei care sufera de discopatie lombara, hernie de disc lombara sau orice boala ce se manifesta in aceasta parte a corpului, atunci sansele de a prezenta afectiunea mentionata sunt mai mari.

Nu lasa niciodata netratat blocajul lombar pentru ca nu faci decat sa contribui la inrautatirea starii tale de sanatate. Daca vrei sa afli mai multe informatii despre acesta, solutii de tratament si modul in care se aplica acestea, iti recomand accesarea site-ului chiromedicahealthcenter.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *