Cainii te pot scapa de stres

Cainii sunt recunosctuti pentru faptul ca au fost numiti de multe ori “cei mai buni prieteni ai omului”. Daca esti stapanul unui catel probabil ca stii multe despre aceste patrupede minunate. Cainii sunt companioni excelenti in diferite situatii, fie ele stresante, triste sau placute.

Cainii empatizeaza durerea umana.

Un studiu realizat de o universitate din Goldsmith a scos la iveala faptul ca animalele au tendinta de a se alatura mai mult de persoanele care sunt intr-o stare emotionala precara. Cainii s-au apropiat de cele mai multe ori de persoanele care plangeau sau care erau foarte triste.

Patrupedele pot reduce stresul la serviciu

Junalul International Workplace Health Management a descoperit faptul ca angajatii care vin insotiti de companionii lor cu patru picioare la serviciu sunt mult mai eficienti la locul de munca. Acestia au reusit sa reduca nivelul de stres al stapanilor prin simpla lor prezenta la locul de munca.

Cainii te ajuta sa te mentii in forma

Daca ai un caine in grija cu siguranta ca esti o persoana activa. Nu ne referim la faptul ca ar trebui sa strangi mai mereu dupa el si sa fii mereu atent. Un caine e la urma urmei o mare responsabilitate. Dar daca ai un catel cu siguranta ca iesi la plimbare cu el sau la o sesiune de jogging. Astfel mentii o viata activa.

Te pot ajuta in momentele grele

Doar prin simpla lor prezenta sau printr-o limba aspra, cateii iti pot alunga chiar si cele mai triste si mai negre ganduri. Este cunoscut faptul ca acestia te pot scapa de stres. Acestia pot sa iti linga ranile in adevaratul sens al cuvintelor si nu este doar un simplu cliseu.

Te pot ajuta sa scapi de sesiune

In perioada de sesiune orice student este foarte stresat si ajunge sa piarda multe nopti invatand. Nivelul stresului in cadrul studentilor care au un caine in preajma este  mult mai mic.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *