Calculator sau laptop?

notebook_vs_desktop

De multe ori ajungem sa ne punem intrebarea: este mai bine un calculator sau un laptop? Incat raspunsurile pe care le gasim sunt pro si contra acestor echipamente,astfel ca ajungem sa nu mai tinem cont de acestea si sa achizitionam ceea ce ne intereseaza.

Calculator sau laptop?

  1. Calculatorul prezinta avantajul pretului, al functionalitatii si al durabilitatii, incat un calculator compus din unitate centrala, monitor, tastatura si mouse reprezinta adesea cel mai bun mijloc de a finaliza sarcinile, incat nu necesita schimbarea bateriei in timp scurt. Acest avantaj ne permite sa mentinem calculatorul in priza cu orele fara sa ne facem griji ca acesta la un moment dat se va inchide. Este evident ca doar o pana de curent ne poate sabota jocul, filmul sau munca. Un calculator este intotdeauna asezat pe un birou, lucru care permite o mai buna functionare a acestuia, iar tastatura mobila te va face sa te obisnuiesti mai bine cu functiile tastelor, decat o tastatura incorporata. Pe langa aceste avantaje, un calculator asigura o mai buna pozitie a corpului tau, incat statul pe scaun fixeaza coloana si permite o mai buna tehnoredactare, atunci cand lucrezi la un proiect sau la un raport.
  2. Laptopul este unul din acele dispozitive tehnologice care incorporeaza tot ceea ce ai nevoie intr-o singura masinarie care sa iti asigure o mai buna desfasurare a activitatii, incat portabilitatea este cel mai mare avantaj al acestuia. Laptopul poate fi purtat la birou, acasa, il poti lua cu tine in timp ce calatoresti pentru a-ti finaliza munca pana ce ajungi la destinatie si iti poate reda mobilitatea. Probabil ca cel mai mare dezavantaj il constituie consumul de energie rapida al bateriei. In cazul in care este nou, laptopul asigura o durata a bateriei de cateva zile, dar dupa ce acesta este supus uzurii, ajunge sa se descarce mai repede, si nu intotdeauna gasesti acele surse de curent electric care te ajuta sa il alimentezi. Incorporarea camerei web si a tastaturii interne este de asemenea un real beneficiu al laptopului, incat conversatiile tale vor fi intodeauna mai placute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *