Pizza
Pizza

Cu siguranta ca ai mancat cel putin odata pizza, este unul din cele mai cunoscute tipuri de mancare din lume. Chiar si asa, sunt anumite lucruri pe care nu toata lumea le stie in legatura cu pizza. Nu ne referim la modul de preparare ci la diverse curiozitati si lucruri care s-ar putea sa-ti ridice spranceana.

Pizza in spatiu

In anul 2001 cei de la Pizza Hut au livrat pentru prima data o pizza in spatiu. Aceasta a fost trimisa pe SSI (Statia Spatiala Internationala). Aceasta nu a venit sub forma de tub, cum sunt majoritatea meselor astronautilor, ci sub forma unei pizza normale. Aceasta a fost livrata pe data de 21 mai 2011, Pizza Hut intrand in Cartea Recordurilor pentru acest lucru.

Cea mai scumpa pizza din lume

Cea mai scumpa pizza din lume a costat 3700 de dolari si aceasta a fost numit Pizza Royale 007. Aceasta a fost facuta de bucatarul Domenico Crolla. Nimeni nu se astapta la un asemenea pret, mai ales ca pizza este vazuta ca un tip de mancare destul de ieftin. Pizza avea ca ingrediente somon afumat, homar marinat in sos si caviar imbaiat in sampanie. Pe langa aceste ingrediente pizza avea topping cu bucati comestibile de aur de 24 de carate.

Cea mai mare pizza din lume

Pizza este de origine din Italia si se pare ca italienii au vrut sa demonstreze ca ei sunt maestrii in materie de pizza. Acestia au realizat cea mai mare pizza din lume. 5 bucatari italieni au facut o pizza de 40 de metri in diametru si care avea o greutate de aproximativ 25 000 de kilograme. Au fost folosite mai bine de 5000 de kg de sos de tomate, 4500 de kilograme de mozzarela si 300 de kilograme de sare. De asemenea au fost folositi 25 de litri de otet.

Cel mai rapid pizzier din lume este capabil sa realizeze 14 pizza cu de toate in doar 2 minute si 35 de secunde.

De admin

Un comentariu la „Ce nu stiai despre pizza”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *