Ce pretentii ai de la cazarea de 3 stele

cazare 3 stele

Romanul se adapteaza destul de repede la ce i se ofera. Si mai cu seama pentru ca statisticile triste arata ca nu prea isi permit concedii, acestia sunt mereu cu un compromis la purtator, numai de dragul deplasarii si al concediului in sine.

Nu trebuie sa fie asa. Daca din decenta pentru propria persoana setam anumite standarde, nu avem de ce sa ne multumim cu putin. Spre exemplu, la capitolul cazare, ar fi potrivita alegerea unui hotel de 3 stele, indiferent ca vorbim despre cazare Hateg 3 stele sau zona de litoral.

Avantaje de 3 stele

La 3 stele sau 3 margarete – echivalentul de confort exprimat in cazul pensiunilor – trebuie sa te astepti la camere duble ce au 15 metri patrati, dara fara zona de baie inclusa. Aerul conditionat nu trebuie sa lipseasca mai ales daca esti pe litoral, conexiune la internet, minibar frigorific precum si tv si telefon.

Mai mult decat atat, cand vine vorba zona de pat, acesta trebuie sa dispuna de cuvertura, de lenjerie schimbata o data la 3 zile. In cazul prosoapelor puse la dispozitie, acestea se schimba o data la 2 zile. Desigur ca multi hotelieri nu fa asta, dar justifica prin faptul ca cele oferite sunt curate la fiecare turist in parte.

Ce ar trebui sa gasesti in baia camerei de hotel: covor antiderapant, cosmetice, casca de baie.

Cat despre alte servicii ale unitatii in sine, un turist ar putea cere ca bagajele sa ii fie preluate, chiar daca inca nu a ocupat camera sau daca deja a eliberat-o insa nu are mijloc de transport pret de cateva ore. Un spatiu special destinat acestor bagaje este necesar sa existe in unitate.

Ce trebuie sa stie turistii despre cele 3 stele si conditiile de cazare

Este adevarat ca inca nu ne-am aliniat conditiilor europene. Asadar nu ne asteptam ca un hotel de 3 stele din tara sa semene cu unul de 3 stele din strainatate. Dar spre exemplu sunt si cazuri in care hotelierii nu se raporteaza la numarul de stele si cu toate acestea se ofera servicii ireprosabile.

Se intampla spre exemplu in Italia. Din cauza taxelor foarte mari, hotelierii se feresc de clasificarea de genul numarului de stele, insa asta nu inseamna ca nu ofera calitate in servicii de cazare.

Desi la ora actuala mai toate hotelurile europene nu mai dispun de propriul set de reguli in a stabili numarul de stele si de confort, in Romania regula este alta. De multe ori ceea ce se promite nu este o realitate.

Sfaturi cu privire la alegerea atenta a cazarii sunt o multime. Poate ca acum cand mediul online a devenit si loc de prezentare, cand unitatile de cazare isi expun oferta, este mai usor sa se distinga ce alegeri sunt corespunzatoare asteptarilor pe care le au turistii.

Nu este indicat a merge pe ideea de ieftin. Analizati nu doar ce ofera unitatea respectiva, ci si ce review-uri are sau la ce distanta este situata – fata de centrul orasului, fata de centre turistice etc.

Contrar asteptarilor, poate ca nu numarul de stele trebuie sa primeze – caci o evaluare a unei unitati trebuie actualizata, deci uneori un hotel de 2 stele are acest statut invechit sa spunem. Fara prejudecati, insa cu atentie la detalii, alegerea unui hotel va fi o misiune de cercetare in primul rand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *