bursa-joburi
bursa-joburi

Primele targuri de joburi au avut loc in capitala, unde cei mai multi studenti au venit sa isi incerce sansa in posibilitatea gasirii unui loc de munca specific meseriei sau studiilor finalizate. Cu toate acestea, cei mai multi absolveti isi doresc un loc de munca pentru care nu sunt pregatiti, isi doresc ca teoria invatat in facultate sa fie aplicata in job-ul respectiv.

Din acest considerent, cei mai multi angajatori au afirmat pentru sursele mass-media ca tinerii cu pretentii financiare mari nu se descurca de cele mai multe ori in domeniul in care aplica, pe cand cei cu o varsta si o experienta sunt dispusi sa lucreze mai mult si mai repede pe un salariu acceptabil. Dar, tot angajatorii spun ca o  varsta peste 30 de ani reprezinta deja un dezavantaj cand vine vorba de formarea personalului in cadrul firmei, aceste persoane avand deja o familie acasa care nu le permit sa lipseasca prea mult pentru a participa la conferinte sau stagii de pregatire profesionala. Mai mult de atat, angajatorii apreciaza persoanele care dau dovata de disponibilitate, perseverenta si sunt deschisi schimbarilor, adaptandu-se nevoilor sociale.

Cei mai multi aplicati tind sa se supraaprecieze, zicand ca ei pot sa investeasca mult mai mult timp in noul joc si cat mai multe calitati si abilitati personale, dar cand sunt pusi in fata actului implinit, acestia nu mai au acelasi randament si aceeasi postura ferma, reusind ei singuri sa se aduca cu picioarele pe pamant.

Angajatorii spun ca la prima etapa a interviului este bine ca potentialii candidati sa nu minta, sa nu afiseze un aer de superioritate, sa nu fie increzuti. Mai mult de atat, tinuta si comportamentul trebuie sa fie unele manierate, corecte, sa nu afiseze cele mai mari defecte ale acestora. La o prima intalnire cu un angajator este bine ca potentialii candidati sa nu raspunda la telefon si sa nu adopte mijloace neigienice si nesanatoase in timpul conversatiei.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *