Cele mai costisitoare campanii de promovare

Honda

Indiferent de domeniul afacerii marketingul este un element care poate face din aceasta un element de succes sau nu. O campanie de promovare inteligenta ar trebui sa aiba mai multe elementele pe care sa le atinga. Realizarea unui spot publicitar este o foarte buna metoda de promovare. Totusi costurile unui astfel de clip pot fi destul de mari. In istorie au fost inregistrate foarte multe campanii de promovare care au ajuns sa genereze costuri imense.

Honda – campanie promovare de 6.5 milioane de dolari

Campania de promovare a fost realizata in anul 2009 si a fost una din cele mai scumpe din istorie. Desi a adoptat aceeasi idee folosita in spotul publicitar pentru berea Guiness, Efectul Domino, clipul nu a avut acelasi succes ca spotul Guiness. Au fost necesare 606 duble pentru realizarea celor 90 de secunde pe care le avea clipul publicitar.  Costul pentru acest clip a fost de 6.2 milioande dolari, restul costurilor legandu-se de costurile de difuzare.

Aviva Life Insurance – campanie de promovare de 13.4 milioane de dolari

Compania de asigurari din Marea Britanie a decis sa isi schimbe numele in anul 2008. Aceasta a fost redenumita in Norwich Union. Pentru a comemora aceasta schimbare compania a decis sa realizeze un clip publicitar in care au fost introdusi Bruce Willis, Dame  Edna, Ringo Star, Elle Macpehrson si Alice Cooper. Toate aceste staruri si-au schimbat numele dupa ce au deveni celebri. Aceasta fiind si ideea principala a clipului.

Chanel 5 – campanie de promovare de 33 de milioane de dolari.

Desi are doar 4 minute lungime, clipul a generat costuri incredibile. Acesta a fost realizat de Baz Lurhrmann si este considerat ca fiind cel mai scump clip publicitar realizat in lumea publicitatii. Clipul a fost realizat in Australia si a generat costuri totale de 33 de milioane de dolari. Clipul o are in rol principal pe Nicole Kidman care se presupune ca primit 5 milioade de dolari pentru acest spot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *