Cele mai scumpe bijuterii din lume

Centenary Diamond

Cand vorbim de cele mai scumpe bijuterii din lume, ne referim la peitre pretioase de mare valoare. Printre cele mai pretioase pietre cunoscute in lume avem diamantele. Aceste pietre pretiase au preturi de neimaginat si sunt printre cele mai rare bijuterii.

Wittelsbach Diamond 80 Millioane de dolari

Acest diamant este unul recunoscut in special pentru calitatea si claritatea sa. Claritatea diamantului este una de tipul VS 2. Structura interioara a diamantului ofera o vizibilitate deplina in interior. Diamantul este de o culoare albastra cu o nuanta inchisa ceea ce il face unul din cele mai frumoase diamante din lume. Acesta este deseori cmparat cu diamantul Hope, ambele originand in minele Golcola. Wittelsbach a fost descoperit in anul 1600 si a apartinut initial lui Philip al IV-lea. In anul 2008 diamantul a fost vandut pentru pretul de 23.4 milioane de dolari. Laurence Graff a taiat diamantul micsorandu-i greutatea si eliminandu-i defectele. Astfel diamantul a fost vandut pentru suma de 80 de milioane de dolari catre seicul Hamad bin Chalifa.

Centenary Diamond 90 millioane de dolari

Diamantul a fost descoperit pe data de 17 iulie in mina Premier si are o greutate de 273.85 carate sau 54,77 grame. Acesta ocupa locul 3 in lume, in privinta dimensiunii. Diamantul este unul de clasa D atat pentru aspectul exterior cat si pentru claritatea interioara. Initial diamantul avea o greutate de 599 carate sau 120 grame, ceea ce il face cel mai mare diamant descoperit vreodata. Taierea acestui diamant a recomandat expertiza multor bijutieri cu experienta din jurul lumii. A fost realizata o adevarata fortarea in facilitatea in care s-a taiat diamantul. Au fost angajati ingineri, electricieni si securitate doar pentru stabilirea modului in care va fi taiat diamantul.

Cu siguranta ca diamantele au ceva aparte si acestea reprezinta un adevarat simbol in lumea bogatiei. Modul in care acestea sunt taiate, claritatea si culoarea sunt elementele care le dau adevarata valoare de milioane de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *