Creaturi de mit

creaturi de mit

De-a lungul istoriei, prin povestile, legendele si miturile de pretutindeni s-au perindat o sumedenie de creaturi mai mult sau mai putin ciudate, insa toate fara vreo dovada ca ar fi existat cu adevarat in lumea reala. Cu toate ca existenta acestora nu a putut fi dovedita, asta nu inseamna ca mai exista o serie de curiosi si de pasionati care sustin cu tarie si cred in realul acestor creaturi de mit.

Medusa

Potrivit cu o versiune a povestii, Medusa era o preoteasa frumoasa din Athena care a fost violata de catre Poseidon care se afla in forma unui cal, toate acestea intamplandu-se in templul zeitei Athena. Aceasta, infuriata de faptul ca nu l-a putut confrunta pe Poseidon in mod direct, a luat-o pe biata Medusa si a transformat-o intr-un monstru hidos si neatragator cu un cap plin de serpi in loc de par.

Uratenia Medusei era acum atat de mare incat oricine o privea direct in ochi se transforma in stana de piatra. In cele din urma, Perseu a ucis-o pe Medusa cu ajutorul Athenei care a tratat-o odata pe frumoasa si virgina ei preoteasa in cel mai rau fel posibil.

Draugr

Draugr, potrivit foclorului si mitologiei nordice, era un zombie care avea un miros puternic de om mort si era cu adevarat plin de forta. Se presupunea ca acesta putea devora oameni, le bea sangele si avea puterea de a se juca cu mintile oamenilor pana ii aducea la nebunie.

Un draugr normal putea de asemenea sa intre in visele celor muritori doar pentru a-i avertiza legat de ceea ce avea sa li se intample in curand. In mare, un draugr era un ticalos obisnuit, de genul lui Jason Voorhees si a lui Freddy Krueger, doua foarte cunoscute personaje de filme horror ale anilor 80′ si 90′, ale caror creatie se pare ca avea origine in povestile cu monstri nordice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *