Cultura indiana

cultura indiana

Ganesha- Cu cap de elefant si cu patru brate, zeitatea Ganesha este un simbol indian foarte simplu de recunoscut.

Krishna-Drept o zeitate foarte venerata in India, Krishna este adeseori portretizata  cantand la flaut.

Shiva-Se crede ca Shiva  este departe de forma si de gen, o entitate cu adevarat suprema reprezentata  in mai multe forme abstracte si humanoide.

Vishnu-Aceasta zeitate se poate regasi de obicei in trei forme: stand dreapta si manuind atributele unei scoici, unei roti, nuscoare si ale unui lotus in cele patru maini ale sale, dar si stand si rabatandu-se.

Zeitatea feminina-De asemenea, la aceasta se refera unele persoane simplu drept “Mama”, Mata, Maraji sau Ma; aceasta femeie are mai multe organe, forme si aliasuri.

Picturile indiene sunt impresionante atunci cand le vezi intinzandu-se si inflorind pe peretii unor restaurante sau localuri cu specific indian. Acest design este efectuat folosinf o tehnica de colorare in negativ. Niste portiuni din materail sunt acoperite cu ceara, care previne vopseaua de a se instala in acele zone ale tesaturilor.

Odata ce este aplicata ceara topita pe tesatura, aceasta este inmuiata in vopsea rece ca gheata, care cauzeaza mici crapaturi in ceara. Aceste vene fine de culori produse si reiesite in urma acestui proces  care apar dupa acesta pe materiale, ofera picturilor Bantik infatisarea lor caracteristica.

Picturile artistice de tip folk atrag ornamentari traditionale regasite in picturile preistorice. Detaliile complexe pictate simbolizeaza ritualuri magice sau poveati narative ale vechilor povesti indiene. Poti regasi sculpturi indiene Hindu, picturi Batik, picturi artistice folk si mai multe lucruri interesante la Exotic India.

Tara Design ofera o varietate de sculpturi indiene, de oglinzi, sticle de sticla, cutii sculptate si de lemn si platouri pentru lumanari colorate. In timp ce decorul ar trebui sa reprezinte cultura si stilul de viata indian,  nu ingramadi si sufoca prea mult sala de mese sau locuinta cu prea multe accente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *