Cum a evoluat Formula 1 de-a lungul timpului

F1

Formula 1 este un sport care aduna in fiecare ani sute de mii de spectatori in cadrul cicuitelor sau in fata televizoarelor. Acest lucru face din acest sport unul din cele mai vizionate la nivel mondial. Marele Circ este o competite care se desfasoara inca din anul 1950, cand s-a desfasurat prima editie a ceea ce urma sa fie cea mai renumita competitie sportiva in domeniu automotiv.

In competitie au fost numeroase masini care au schimbat modul in care cursele se desfasurau si modul in care acestea arata chiar si in ziua de astazi.

COOPER T51

Aceasta este masina care a reusit sa castige campionaul de Formula 1 in anul 1959. Aceasta era creatia unui garaj mic in Marea Britanie ce venea cu un design revolutionar. Design ce se regaseste si in ziua de astazi. A fost prima masina care avea motorul plasat in partea din spate. Acest lucru a dus la o parte frontala mai aerodinamica si la un centru de greutate mai apropiat de sol.

Lotus 72

Lotus a fost unul din producatorii care au venit cu numeroase inovatii in domeniul automotiv. Una din cele mai importante modificari cu care a venit Chapman, designerul Lotus, a fost acea de veni cu un design foarte aerodinamic si un eleron care genera forte de apasare foarte mari cu o rezistenta destul de scazuta. Acest lucru a fost posibil deoarece radiatoarele masinii au fost montate in partea laterala si nu in partea frontala cum erau amplasate pana atunci.

McLaren MP4

Mclaren Mp4 a fost prima masina care a amplasat pilotul in pozitia inclinata din ziua de astazi. Acest lucru a dus la un design aerodinamic si la un centru de greutate foarte apropiat de sol. De asemenea a fost rpintre primele masini care a folosit un sasiu din fibra de carbon. In anul 1988 masina a castigat 15 din cele 16 curse din care 10 victorii au fost realizate in stil 1-2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *