tehnicbazar.ro

Este, fara indoiala, un instrument foarte util pentru multiple proiecte si lucrari de grad de complexitate divers. Cum poti alege insa ciocanul rotopercutor potrivit, in conditiile in care nu ai cunostinte in domeniul tehnic? In randurile ce urmeaza iti ofer cateva repere, pentru a-ti usura alegerea, chiar daca nu esti un mare mester in proiecte DIY.

Ciocanul rotopercutor iti va oferi ajutor in multiple lucrari de pe langa casa, iar functiile sale iti vor minimiza eforturile. Cum trebuie sa il alegi?

1. Alege ciocanul rotopercutor in functie de scopul proiectului

Cu ajutorul acestui dispozitiv vei putea gauri BCA, beton, ciment si alte materiale deosebit de rezistente. Aparatul este dotat cu un mecanism pneumatic, ce iti permite gaurirea diverselor materiale din interiorul sau exteriorul locuintei. In functie de proiect, vei alege si modelul potrivit.

2. Clasa de utilizare este foarte importanta

Daca esti un mester priceput, vei alege un ciocan rotopercutor Bosch profesional, cu ajutorul caruia vei putea duce la indeplinire proiecte dintre cele mai complexe.

Daca nu ai mai folosit un astfel de echipament inainte, nu trebuie insa sa iti faci griji: exista disponibile pe piata si ciocane rotopercutoare semiprofesionale, sau din clasa de utilizare hobby, care iti vor multumi cerintele.

3. Atentie la specificatiile tehnice

In cazul in care puterea absorbita sau turatia motorului reprezinta elemente ce te pun in dificultate, cere parerea unui specialist.

Acesti doi parametri difera, atat in functie de model, cat si de tipul materialului asupra caruia se actioneaza. Ca simplu exemplu, un ciocan rotopercutor poate avea un diametru de gaurire de 30 mm in lemn, iar pentru otel nu va depasi 13 mm. Asadar, trebuie sa tii cont si de specificatii.

4. Verifica cu atentie functiile instrumentului

Chiar daca esti un utilizator ocazional sau daca te vei folosi frecvent de ciocanul rotopercutor, va trebui sa te asiguri ca detine toate functiile de care ai nevoie.

Aici se includ posibilitatea de schimbare rapida si facila a burghiului, existenta unui comutator pentru viteza, functia de blocare, functii de protectie si multe altele ce iti vor fi de folos.

5. Verifica manerul, ergonomia si elementele de siguranta

Chiar daca nu te prea pricepi, va trebui sa fii perfect sigur ca echipamentul ales nu prezinta riscuri. Nu conteaza ca esti un utilizator neexperimentat!

Prin urmare, manerul si forma ciocanului rotopercutor trebuie sa fie ergonomice, instrumentul nu trebuie sa aiba o greutate prea mare, pentru a putea fi manevrat usor, iar protectia va trebui sa ti-o mai asiguri si cu echipamentul aferent.

Avand in vedere toate aceste elemente, iti mai ramane un singur lucru de facut. Va trebui sa te decizi daca vei cumpara echipamentul dintr-un magazin fizic sau daca il vei comanda online.

Parerile sunt impartite in acest caz – unii iti vor recomanda showroom-uri si magazine specializate, altii iti vor spune ca si online poti gasi ciocane rotopercutoare foarte utile. Nimeni nu greseste in acest caz!

Am incercat ambele variante, am cumparat si din magazine fizice si am comandat de asemenea si de pe site-ul tehnicbazar.ro un ciocan rotopercutor Bosch de care ma servesc de aproape 2 ani. Alegerea ramane la latitudinea fiecaruia dintre voi!

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *