tech
tech

Folosirea unui computer pentru a scrie despre computere este ca si cum ai cauta in Google despre Google. Tehnologia computerizata a ajuns sa fie parte din viata noastra, si nu ne-am putea imagina existenta fara ea. Computerele sunt medii foarte eficiente de stocare si procesoare excelente de informatii. Pot stoca, organiza si gestiona o cantitate impresionanta de date. De cele mai multe ori opereaza si la viteze de necomparat, economisind timpul oamenilor si multe eforturi pe care le-am depune in caz contrar. Desigur, fac parte din viata noastra, inventiile si inovatiile ne schimba modul de viata, iar tehnologia computerizata este un exemplu clasic in acest sens.

Evolutia computerelor porneste din timpurile in care functionau calculatoarele cu cartele, unele din primele dispozitive computerizate. Computerele analog s-au dezvoltat si au evoluat in procesoare digitale de informatie, si din acel punct nu a mai existat cale de intoarcere.

Dupa perioada anilor 1960 au fost create computerele de generatia a treia, iar astfel sistemele desktop au ajuns foarte populare atat pentru uz personal cat si pentru afaceri. Cercetarile in acest domeniu au continuat, tehnica s-a dezvoltat si a permis crearea laptopurilor, palm-urilor, tabletelor etc. Marimea redusa le confera portabilitate si confort utilizatorilor. Astfel putem ramane conectati la lume in orice moment, si chiar munca nu mai depinde neaparat de o locatie anume, putem lua munca cu noi peste tot!

Abilitatile multimedia pe care le au computerele le transforma in dispozitive ideale pentru audiovizual. Pot reda filme, muzica, ofera tot tipul de suport pentru diverse dispozitive de stocare externa. Cum ne-a afectat asta vietile? Putem pastra si duce cu noi oriunde tot felul de date. A trecut vremea cand toata documentatia era tinuta pe hartie. A trecut vremea cand studentii luau cursurile pe caiete. Acum din ce in ce mai multi folosesc notebook-urile si laptopurile; televiziunea si radioul erau odinioara singurele mijloace de divertisment, acum nu mai e cazul. Totul in ziua de azi se invarte in jurul tehnologiei computerizate si a internetului.

Lista poate continua, iar confirmarea celor spuse mai sus e simplul fapt ca realizezi ca ai citit acest articol utilizand tehnica computerizata, ai citit despre cum ne-a afectat viata aceasta, articolul fiind scris tot la un computer. Iata dovada ca intr-adevar ne-a influentat vietile!

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *