Cum sa alegi locatia pentru un pranz de afaceri

masadeafaceri

Scoaterea partenerilor de afaceri la masa poate fi un factor destul de stresant, pentru ca nu poti sti niciodata cum le va placea locul pe care il alegeti. Un pranz de afaceri esuat poate avea repercusiuni asupra organizatorului, chiar daca servirea si alti factori externi ce tin doar de personalul restaurantului au fost exemplare.

Daca organizati o discutie de afaceri in timpul mesei de pranz trebuie sa alegeti cu grija restaurantul sau locatia potrivita in acest sens. Chiar daca scopul intalnirii nu este neaparat incheierea unei tranzactii sau negocierea unor termeni sau vreo propunere de afaceri, daca interlocutorul se simte bine dupa acest pranz si ii faceti o impresie buna, isi va aminti cu siguranta in viitor despre dumneavoastra. Cu atat mai mult vor fi facilitate viitoarele discutii si negocieri. Mai degraba lasati o impresie buna si o amintire placuta, decat ceva care sa va afecteze relatia cu partenerii de afaceri.

Foarte important, trebuie sa tineti cont de restrictiile de dieta. Trebuie sa cunoasteti obiceiurile alimentare ale persoanei cu care veti lua pranzul, daca prefera mancarea gatita sau preparatele fast-food, daca merge pe bucatarie traditionala sau prefera mancarea exotica etc. Daca scoti la masa un vegetarian verifica optiunile care le ai, poti merge pe un restaurant cu specific mexican, chinezesc sau italian, acestea sunt o alegere buna avand meniuri bogate pentru vegetarieni.

In plus fata de restrictiile de regim, trebuie sa tii cont si de eventualele preferinte ale interlocutorului. Unora nu le place mancarea prea condimentata, altii, dimpotriva, o prefera. Unii evita pestele, altii carnea, altii pot avea alergii la anumite alimente, trebuie sa tii cont de toti acesti factori. Daca totusi nu stii dinainte toate aceste aspecte, poti veni cu doua sau trei propuneri pentru cel cu care urmeaza sa iei masa, si sa lasi persoana sa aleaga locatia care este pe placul sau sau poate veni, la randul sau, cu o alta propunere.

De evitat sunt si lanturile mari de restaurante, daca partenerul de afaceri nu doreste in mod expres ca intalnirea sa se desfasoare acolo. De obicei pranzul de afaceri intr-unul din restaurantele unui mare lant nu sunt chiar memorabile, mai bine alege ceva specific orasului, cu mancare buna, ceva ce nu exista nicaieri in alta parte.

Daca pranzul de afaceri se face cu prezenta unui interlocutor dintr-o alta tara, trebuie pusa in valoare bucataria specifica. Urmand toate aceste sfaturi il vei face pe partenerul de afaceri sa se simta si bine si intalnirea va fi una de succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *