Cum sa iti deschizi o firma de transport?

Multi romani se gandesc sa isi deschida o afacere, insa principalul lucru care ii face sa dea inapoi sunt cunostintele despre cum sa faca acest lucru si ce eforturi implica. Spre exemplu, deschiderea unei firme de transport este o idee de afacere buna, caci pare a fi usor pusa in practica si sansele de a esua sunt minime. In continuare va voi prezenta o serie de aspecte pe care trebuie sa le luati in considerare atunci cand va deschideti o firma de transport.

  1. Analiza pietei

Vrei sa iti deschizi o firma de transport? Atunci trebuie sa afli daca in zona ta este necesara o firma de transport si trebuie sa-ti analizezi competitorii. Un alt lucru pe care trebuie sa il stabilesti este, ce fel de firma de transport vrei sa-ti deschizi si tara in care vei practica aceste servicii. Exista firme de transport colete in Anglia, precum MokaTrans, sau poate doresti sa pornesti o firma de transport persoane in Anglia. Ambele variante au sanse mari de succes, insa conteaza si zona in care vrei sa pornesti o astfel de afacere, competitia, si traseele pe care le vei face.

Nu trebuie sa te rezumi insa la transport colete sau persoane. Iata o lista completa cu oportunitatile de afacere pe care le poti pune in practica:

–  transport rutier intern
–  transport rutier international
–  transport de persoane
–  transport de marfuri generale
–  transporturi de produse agricole din camp
–  transport de animale vii
–  transport de marfuri perisabile
–  transport de deseuri si gunoaie
–  transport de marfuri periculoase
–  transport agabaritic
–  transporturi speciale

  1. Investitia necesara

Pentru o astfel de afacere, nu este nevoie de o investitie uriasa. Poti porni o afacere in domeniul transporturilor cu un buget de aproximativ 50.000 euro. Poti achizitiona microbuze, camioane, cap tractor de la second-hand, la care se adauga cheltuielile infiintarii firmei de circa 350 euro si aproximativ 1500 de euro pentru licentele de transport.  Costurile demararii unei afaceri in domeniul transporturilor cresc in functie de numarul de autoturisme, si pretul acestora.

  1. Asumarea riscurilor

Nu exista afacere care sa nu prezinte si riscuri. Avand in vedere ca exista o piata competitiva la noi in tara, exista sansa ca afacerea sa aiba o profitabilitate scazuta. De asemenea, pentru a obtine mai multi clienti, este necesar ca pretul sa fie mai scazut decat al concurentei, astfel rata de profit scade.

De asemenea, riscul de falimentare exista datorita autovehiculelor. Daca achizitionati autoturisme second-hand, acestea pot avea oricand probleme tehnice, iar este posibil ca unele reparatii sa coste mai mult decat masina in sine. De asemenea exista riscul ca masinile sa nu indeplineasca normele tehnice ale Uniunii Europene, in cazul transporturilor internationale, si sa fiti oprit de politia din Germania, de exemplu, si sa va oblige sa reparati autovehiculul intr-un service autorizat de la ei din tara, care este foarte scump.

Trebuie sa va asumati aceste riscuri, si sa aveti un plan secundar pentru fiecare dintre ele. Trebuie sa va ganditi si la taxele pentru combustibil, asigurari, taxe de drum si incasarea facturilor la timp. De asemenea, exista si salariile angajatilor, pentru care exista cheltuieli destul de mari la stat.

Acestea sunt cateva exemple, insa aria de riscuri este mult mai mare. Pentru a avea o afacere de succes trebuie sa le luati pe toate in calcul si sa aveti o solutie pentru orice problema intampinati.

In concluzie, este o idee extraordinara cea de a porni o afacere in domeniul transporturilor. Necesita foarte multa rabdare, chibzuinta, iar prin asumarea riscurilor si rezolvarea problemelor la timp, este posibil ca afacerea sa aiba succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *