Cum sa ne organizam timpul liber

Cat de des te minti ca nu ai timp de una sau de alta? Probabil ca, fiind unul dintre oamenii care fac asta des, vei spune da.

Sunt scuze pe care le spunem altora atunci cand nu putem ajunge undeva,  nu vrem  sau cand nu suntem pregatiti sa facem acel lucru, dar mai rau sunt niste scuze pe care ni le gasim singuri, cu care ne mintim pe noi insine atunci cand ne trebuie asa ceva sau cand vrem sa ignoram ceea ce este important de fapt.

Uneori nu este suficient timp liber la propriu pentru a ni-l mai petrece si cu altii. Asta este ok. Insa cand ai timp suficient liber este cel mai frumos si mai placut sa ti-l petreci facand numai ceea ce iti place si cu persoanele la care tii.

Din pacate, lucrurile ca shoppingul de alimente de care avem nevoie zilnic, sarcina de a duce hainele murdare la spalatorie si apoi luarea acestora de acolo si asteptatul prea mult timp la dentist sunt aspecte care ne umplu lista de lucruri de facut prea repede.

Decat sa ne stresam cu lucrurile pe care le avem de facut dupa munca si sa avem parte de caderi nervoase legate de faptul ca nu avem timp sa cumparam detergent de vase, aranjeaza-ti sarcinile una dupa alta.

Daca mai pot astepta o zi aceste sarcini, atunci sa astepte. In marea scena a vietii tale, petrecerea a doua ore in compania unor prieteni de-o viata sau scriind o povestioara sunt lucruri mult mai importante decat alte nimicuri care pot astepta.

Fiecare dintre noi are o conceptie proprie despre programul de somn potrivit, si de cat de multe ore de somn are nevoie un organism pentru a face fata unei zile pline.

Oricum, totusi exista vorba aia “Vei dormi cand vei fi mort” deci e mai bine sa “nu-ti dormi viata”:, pentru ca aceasta este scurta si putem trece cu vederea multe lucruri de care altfel ne-am bucura daca am sta mai mult treji.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *