Cum sa obtii fericirea

Foarte multi dintre noi vor sa arate celorlati ca sunt pe deplin fericiti, insa, in adancul sufletului, nu toti credem sau suntem indeajuns de fericiti. Cand te uiti in jur si vezi ca oamenii cu care au crescut isi continua fericiti viata, iar tu continui sa te duci la job-ul pe care il urasti din tot sulfetul, este usor sa te simti nemultumit cu ceea ce viata ti-a oferit pana in prezent.

Care sunt secretele acelor oameni atat de fericiti?

  1. Ofera. Sa iti concentrezi atentia doar asupra banilor este, cu siguranta, un mod sigur in care vei ajunge sa fii nefericit. Cercetatorii au demonstrat ca daca ai suficienti bani incat sa-ti satisfaci nevoile de baza, exista doua situatii in care banii te pot ajuta: 1- imbunatateste starea sociala; si 2- sa oferi celor in nevoie. Cei care ofera bani celor in necaz, sunt oameni fericiti si au impresia ca au facut o contributie impresionanta catre lume.
  2. Evita dramele. Oamenii fericiti isi vad de treaba. In timp ce altii se implica in problemele altora, oamenii fericiti prefera sa se concentreze asupra lucrurilor peste care detin controlul. Iti poti castiga fericirea doar daca iti acorzi mai multa atentie tie si problemelor tale, decat sa te interesezi de viata celorlalti.
  3. Sunt recunoscatori. Oamenii fericiti sunt multumiti si bucurosi cu ceea ce au. Nu isi petrec toata ziua dezvoltand sentimente de invidie fata de lucrurile pe care ceilalti le au. Acestia se gandesc in fiecare zi la lucrurile pe care le au si ii apreciaza tot ceea ce se invarte in jurul lor.
  4. Privesc partea plina a paharului. Sa iti faci scenarii despre ce s-ar putea intampla sau sa-ti imaginezi tot felul de lucruri negative, va avea si un impact negativ in viata ta. Mentine-ti punctul de vedere, iar indiferent de ceea ce se poate intampla, te poti retrage.
  5. Valoareaza o relatie adevarata. Oamenii fericti iubesc din tot sufletul pe cei de langa ei. Mai degraba iti apreciezi familia si prietenii decat locul de munca. Sa pui oamenii in fata banilor este o unealta importanta in a atinge fericirea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *