sell
sell

Vanzarea unui produs poate fi o adevarata provocare. Necesita rabdare, abilitati de comunicare si o mare putere de convingere. Vanzarile si cifra de afaceri sunt decisive pentru marimea profitului obtinut de o firma la sfarsitul unui an. Fara indoiala tehnicile de vanzare sunt foarte importante, ajung sa faca o mare diferenta in profiturile companiei. Un vanzator bun vinde orice, oricui, fie ca e un produs cosmetic, un sampon, o lenjerie de pat, un prezervativ, nu conteaza, el ti-l vinde. In fiecare segment al pietei exista concurenta si fiecare companie cauta sa-si promoveze produsele si sa le transforme in cele mai cautate. Inovatia, principiile psihologice, nevoile consumatorilor sunt doar cateva din intrebarile care se pun, dar cea mai importanta este – Cum sa iti vinzi produsul?

A vinde este atat o arta, cat si o stiinta. Implica o cunoastere a elementului uman, intelegerea comportamentului, a nevoilor de implinire materiala, a nevoii pentru un produs. Ideea de stiinta se refera la toate aspectele legate de ambalare, de modul de prezentare, idei inovative si alte metode care sa creasca cererea pentru un anumit produs. Ca si parte din cercetarea de piata, trebuie inteles foarte bine segmentul de piata vizat. Targetarea este foarte importanta, in acelasi timp cu estimarea posibilitatilor si oportunitatilor de crestere oferite de segmentul respectiv de piata.

Toata lumea prefera calitatea, oamenii prefera sa dea mai multi bani pe ceva durabil decat sa faca o economie si sa cumpere ceva de calitate mai slaba. Promovarea produsului intr-o maniera unica poate atrage mai multi clienti si poate creste vanzarile. Folosirea mass-mediei este o cale eficienta de a transmite mesajul companiei; clientul trebuie convins ca aceasta este alegerea cea mai buna, iar vanzatorul trebuie sa aiba rabdare si bune abilitati de comunicare.

Crearea unei bune pareri in mintea consumatorului este o alta strategie de succes. Ascultarea sesizarilor si reclamatiilor si rezolvarea lor in timp util este un atu pentru companie. De preferat ar fi sa nu se planga deloc, insa daca sesizeaza probleme, rezolva-le cat de repede posibil. Clientul nu trebuie instrainat.

Cheia este prezentarea. Oricat de bun ar fi produsul, daca nu este lansat pe piata si promovat corespunzator, cu un bun plan de marketing, nu isi va face simtita prezenta pe piata.

Clientul, in cele din urma, isi va consulta bugetul inainte sa aleaga ceva anume, asa ca trebuie sa te asiguri ca produsul nu implica prea mari costuri si ca satisface nevoile unui segment cat mai mare.

Daca un produs este prezentat intr-un mod atragator pentru consumator, ii satisface nevoile si este bine promovat, cu siguranta va fi foarte usor de vandut.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *