Curiozitati despre filmul “Stapanul Inelelor”

curiozitati Stapanul Inelelor

Potrivit unei teorii, personajul din cartea Stapanul Inelelor, si anume Tom Bombadil, si cu regele vrajitor din seria de filme cu acelasi nume sunt una si aceeasi persoana. Cu toate ca nu exista prea multe dovezi care sa ateste acest lucru, sunt multe persoane care sa sustina asta si sunt tot mai convinse. Autorul acestei teorii subliniaza de asemenea ca adunarea din Elrond nu i-ar fi permis lui Bombadil sa tina inelul, cu toate ca motivele date de catre consiliu sunt pur si simplu cele cum ca Tom l-ar pierde pur si simplu si nu ca i-ar pasa neaparat de responsabilitatea data de consiliu.

Daca acest lucru nu era suficient, cel cu teoria sugereaza de asemenea faptul ca Tom Bombadil-in capacitatea sa de Rege Vrajitor-a amplasat Barrow Wights acolo unde erau, si mai tarziu l-a inlaturat pentru a-i ajuta pe hobbiti. Ceea ce nu este totusi explicat suficient de bine de aceasta teorie este ideea de ce Regele Vrajitor ar trece prin asemenea probleme ca sa fie dragut si amabil in orele sale de dupa lucru.

Inelul ar reprezenta pacatul original. Tolkien a fost un barbat extrem de catolic sau mai bine zis de dedicat religiei sale, si astfel ca nu ar fi neaparat un fapt suprinzator ca unii catolici au decis sa abordeze aceasta opera in scopuri proprii. In ciuda faptului ca Tolkien a declarat din nou si din nou faptul ca munca sa nu a insemnat niciodata o alegorie pentru nimic, unii catolici au decis ca religia sa l-a influentat in mod inconstient oricum-ori doar suugereaza direct faptul ca insusi Tolkien a admis ca si-a creat opera drept o alegorie catolica, desi nu este nici un adevar in aceste spuse. Unele dintre argumente includ si ideea ca inelul reprezinta pacatul original si ca Frodo este figura lui Iisus in aceasta poveste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *