De ce ar trebui să porți mereu o unghieră la îndemână

seki.ro

În viața de zi cu zi, sunt unele lucruri care nu pot fi împărțite din considerente de igienă. Unul dintre aceste lucruri este setul de îngrijire al unghiilor. Igiena e importantă în cazuri în care trebuie să tai cuticule atârnate – unde poate da sângele – sau chiar și la simpla tăiere a unghiilor. Dacă împrumuți forfecuța sau unghiera e posibil să ajuți la răspândirea infecțiilor – bacteriile sau ciupercilor – care pot să te afecteze pe tine ori pe persoana cu care împarți setul. Din aceste motive, este recomandat să beneficiezi de propriile instrumente de îngrijire ale unghiilor.

După ce deții propriul tău set, este de preferat să ai mereu instrumentele fundamentale cu tine. În principiu, poți purta o unghieră, oriunde te-ai duce. Nu știi niciodată în ce situație vei avea nevoie să o folosești. Trebuie să alegi una rigidă și foarte bine ascuțită. Fiecare dintre noi are un moment în viață în care își dă seama că ar fi trebuit să aibă o unghiera buna la îndemână. E folositor să o ai în geantă sau rucsac și nu te încurcă cu nimic, fiind mică și cu o greutate infimă – ușor de transportat.

Dar la ce te poate ajuta mai exact? Citește rândurile de mai jos și află!

  • Tăiere

O unghieră te poate ajuta în această manieră: să îndepărtezi etichete cu prețuri și ale hainelor care te irită. De altfel, o poți folosi dacă ai o ață atârnată de bluză. Când ceva îți provoacă dificultăți de acest gen, în loc să rupi poți pur și simplu să tai folosind unghiera.

În cazul acesta, asigură-te că unghiera ta este de calitate. Cu fiecare tăietură, în special a obiectelor tari, s-ar putea ca unghiera să se uzeze. Acest fapt poate avea efecte negative asupra unghiilor, le poate crăpa sau rupe.

  • În drumeții lungi

Tuturor ni s-a întâmplat să urcăm pe munte sau să mergem kilometri întregi într-o zi, iar când ne scoatem încălțările seara să avem șosetele fie pline de sânge. Uneori, lipsa de timp ne poate face să uităm săptămâni la rând de unghiile care tot cresc la picioare. Realizăm abia când sunt atât de lungi încât ne intră în carnea degetului după un drum lung.

Nu doar că poate fi dureros – de cele mai multe ori, este –, dar degetele tale pot sângera o perioadă îndelungată. Iar dacă plasurii îți lipsesc asemenea ca unghiera picioare, atunci va fi un disconfort total pe toată durata călătoriei. Uneori te poate împiedica și să mergi corect.

Fii sigur ca mereu să alegi unghiera perfectă. Aceasta trebuie să fie mică și compactă, pentru a fi ușor de transportat. Să nu fie foarte scumpă, dar nici să nu ducă lipsă de calitate, pentru că atunci se poate uza rapid și să îți afecteze unghia când încerci să o folosești. În plus, asta înseamnă să va trebui să investești într-o nouă unghieră. Mai departe, ea ar trebui să fie ușor de folosit indiferent de mâna în care este ținută.

Nu uita să o ai mereu cu tine, în special în situațiile de urgență! Nu știi niciodată când ți se agață o unghie, când se rupe una și rămâne zimțată – provoacă disconfort –, sau când uiți să ți le tai pe cele de la picioare și devine supărătoare lungimea. În cazul în care ai nevoie de o nouă unghieră, te invit să accesezi site-ul seki.ro și să alegi unghiera care ți se potrivește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *