limbi straine

Fiind o tara membra a Uniunii Europene, putem calatori mult mai usor in tarile membre. Daca bugetul ne permite, de ce sa nu o facem? Putem lua intreaga familie cu noi si sa ne bucuram de o vacanta petrecuta impreuna pe meleaguri straine. Este necesar ca atunci cand plecam intr-o tara, sa ne interesam de limba vorbita pentru a ne putea descurca. Fie ca ne-am pierdut pe traseu, fie ca dorim sa comandam la restaurant, este necesar sa putem comunica cu celalalt. Nu este neaparat sa cunoastem limba oficiala a tarii pe care dorim sa o vizitam. Engleza ar trebui sa fie de ajuns pentru a putea supravietui foarte bine.

Atunci cand suntem mici, invatam mult mai usor, mai rapid si mai eficient. Creierul nostru este relaxat si poate acapara mult mai multe informatii decat la o varsta mai inaintata. Indiferent ca este la gradinita sau in scoala primara, copilul poate invata destul de rapid o limba straina. Indicat ar fi sa inceapa cu o limba mai usoara, care ii este mai la indemana. De obicei este vorba de limba engleza. Pe aceasta o intalnim in filme, la radio, si in desenele animate. Este foarte important sa o invete, caci astfel creierul se va dezvolta mult mai bine.

Indiferent care este nivelul priceperii invatacelului, cunoasterea unor cuvinte sau propozitii elementare ii vor fi de mare folos. Nu doar ca se va descurca intr-o tara straina, dar la scoala va primi note bune, iar dorinta de a invata si mai mult va creste. Invatand o limba straina, va incepe sa se exprime mai usor, mai liber, mai frumos. De asemenea, se va lucra foarte mult la partea de memorie. Copilul va retine in timp mult mai multe informatii, ii va fi usor, ba chiar ii va placea sa faca asta.

Prin urmare, nu ezitati sa-l invatati pe copilul dumneavoastra o limba straina, caci va avea mult mai mult de castigat decat in a avea note mari.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *