Diferenta intre a avea succes si a avea succes ca antreprenor

Succesul este un lucru complicat. Inainte de a te gandi cum sa-l dobandesti, mai intai de toate trebuie sa fii capabil sa-l definesti. In realitate, nimeni nu poate defini succesul altuiva.

Presupun ca in fiecare domeniu exista un anumit fel in care poti masura succesul. De exemplu, in afaceri, este valoarea neta sau veniturile pe care le obtii, si in sport, consta in statistici sau campionate.

Daca te vei concentra pe succes in cariera sau in planul de afaceri, ai crede ca succesul va putea fi dobandit prin aceleasi metode, indiferent de ce drum in cariera alegi, insa nu ar putea fi atat de departe de adevar.

A defini succesul unei persoane cu un job obisnuit este complet diferit de a defini succesul unui antreprenor. Nu numai ca reszultatele finale sunt diferite, insa de asemenea, si drumurile parcurse sunt la fel de opuse la fel ca ziua si noaptea.

Munca grea, rabdarea si perseverenta sunt necesare in timp ce vei merge pe ambele drumuri, insa un drum consta mai mult intr-o calatorie printr-un cartier dragut unde exista semne se circulatie si oameni pe care ii poti intreba una alta, pe cand celalalt drum consta mai mult intr-o calatorie printr-o zona nepopulata, fara semne de circulatie si fara pic de ajutor, si singura persoana care va fi acolo pentru tine vei fi tu insuti.

Intr-o slujba obisnuita, daca te vei rataci sau daca te vei descuraja, exista pasi de parcurs si feluri in care poti face fata situatiei. Vei putea merge la superiorul tau, la sef sau la managerul de resurse umane si le poti cere ajutorul, ca mai apoi sa poti trece mai departe.

Vei trece peste eventualele obstacole si in cele din urma vei reusi sa ajungi la capat. Nu este o rusine in asa ceva, insa daca lucrurile devin rele de tot, vei ajunge sa te alegi pe tine in locul patronului tau. Poti oricand sa-ti gasesti un alt loc de munca iar seful tau va putea oricand sa gaseasca pe cineva care sa iti ia locul. Este o situatie de castig pentru amandoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *