Efectele secundare ale epilatului cu ceara

efecte secundare

Cu toate ca a folosi ceara fierbinte a fost inca de ceva timp o metoda rapida si curata de a indeparta parul nedorit de pe suprafata corpului, exista un numar de efecte secundare ale epilatului cu ceara, atat imediate, cat si pe termen lung, de care toata lumea ar trebui sa fie constienta inainte de a-si face o programare la salon.

Cele mai comune efecte secundare ale epilatului cu ceara

Aproape oricine care isi epileaza parul de pe corp cu ceara, indiferent de cat de puternica i-ar fi pielea, va indura ceva inroseala a pielii dupa tratamentul cu ceara. Acest lucru poate varia de la pielea care poate fi doar un pic rozie si pana la unele vanatai pe piele si mancarime, bubite rosii si chiar poate sangerari si vanatai care pot tine pana la cateva zile chiar. Chiar si cei care se epileaza in mod regulat cu ceara pot sa nu fie imuni la lucrul acesta.

Din fericire, acest efect secundar obisnuit si des intalnit poate fi stopat prin cativa pasi simpli. Compresele de gheata reci aplicate imediat dupa epilatul cu ceara pot reduce in mod considerabil roseala.

Spa-urile si saloanele de cosmetica vor avea gheata special pregatita pentru tine si te vor lasa sa te odihnesti timp de cateva minute inainte de aplicarea lotiunii racoritoare sau a balsamului hidratant dupa epilatul cu ceara. Unii oameni pot avea de asemenea rezultate mai bune  daca vor lua o aspirina sau doua  inainte de a se trata cu ceara Aceasta poate preveni durerile si vanataile, daca esti dispus la asta.

Alte griji

Un alt efect secundar aproape obisnuit si inconfortabil al eilatului cu ceara sunt considerate firele sub piele. Cu toate ca parul a fost eliminat prin metoda cu ceara in directia cresterii, zone cum ar fi linia bikinilor si zona axilelor pot fi dificil de dat cu ceara pentru ca parul creste in mai multe directii. Firele de sub piele sunt un lucru foarte obisnuit si inconfortabil la fel de bine ca si putin estetic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *