Epave din jurul lumii

SS America

La nivel global se crede ca sunt peste 3 milioane de epave care inca nu au fost descoperite. Momentan sunt inregistrate aproximativ 150 000 de epave in documentele oficiale. Majoritatea acestor nave esuate au o importanta istorica si sunt protejate de UNESCO.

SS America

SS America a fost un vas facut pentru traversarea oceanului in anul 1940. Dupa o cariera de mai bine de 50 de ani, nava a fost vanduta in anul 1993 cu intentia de a deveni o nava hotel de 5 stele in Phuket, Tailanda. ceasta a for redenumita in America Star, desi nu a functionat niciodata sub acest nume. Nava a fost luata din Grecia spre Oceanul Atlanti pentru a modernizata. In timpul transportului nava care tragea SS America a fost lovita de o furnuna. Cablurile de tractare au fost rupte si astfel nava a ajuns sa pluteasca in deriva. Pe 18 ianuarie  nava a atins pamantul pe partea de vest a Insulelor Canare.

In doar 48 de ore de cand nava a atins malul aceasta a fost rupta in doua, partea din spate fiind detasata de restul navei. In anul 2007 partea din spate a s-a scufundat in intregime si a ramas doar partea din fata a navei in picioare. In timp nava s-a inclinat pe o parte si este intr-o continua stare de deteriorare.

Dimitrios

Dimitios, o nava numita anterior Klintholm, are doar 67 de metri lungime si este o nava de marfa construita in anul 1950. Dimitrios poate fi vazuta pe plaja Valtaki in Laconia din Grecia inca din anul 1981. Sunt multe zvonuri care explica de ce aceasta a ramas parasita la mal. Multi spun ca nava era folosita in contrabanda tigaretelor intre Turcia si Italia. Se spune ca aceasta a fost confiscata de autoritatile din portul Gythio si a fost dusa intentionat in locatia curenta. Alt zvon spune ca au fost probleme financiare care au dus la abandonarea navei .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *