Exercitii de miscare in natura

Un studiu al britanicilor a aratat recent ca doar cinci minute de exercitii in natura ii fac pe oameni sa se simta mai bine. Potrivit autorului studiului, Jules Pretty, cinci minute de exercitii fizice intr-un cadru natural, cum ar fi mersul pe jos intr-un parc sau gradinaritul in curte au beneficii pentru sanatatea noastra mintala. Concluzia celor participanti la studiu a aratat ca prezenta naturii a condus la imbinatatirea sanatatii mintale si fizice, iar aceasta doza de sanatate nu ar trebui sa lipseasca din viata de zi cu zi a fiecarui individ.

Fie ca sunt executate in maniera mai lenta sau mai rapida, exercitiile efectuate in aer liber te ajuta sa te bucuri de frumusetea naturii, chiar daca stai intr-un oras aglomerat, unde sunt parcuri suficiente, important este sa respiri aer curat si sa fii inconjurat de vegetatie cat mai multa. Astfel, iti oxigenezi creierul, te bucuri de o baie de soare, de aer sanatos, principala sursa naturala de oxigen pentru limpezirea gandurilor.

Exercitiile efectuate in aer liber te ajuta sa iti limpezesti gandurile, iar natura este cel mai potrivit loc in care sa o faci, chiar daca nu esti o persoana foarte sociabila. De exemplu, daca te antrenezi regulat intr-un parc, avand un program fix, ai mai multe sanse sa cunosti oameni cu aceleasi obiceiuri, iar avantajul este ca poti sa treci pe langa acestea fara sa interactionezi cu ele.

De fapt, studiul mai sus mentionat, a aratat ca acele cinci minute de efort in natura a fost elementul care a ajutat la imbunatatirea stimei de sine si de a-ti da doza optima de energie si oxigen. Printre cele mai comune exercitii ce pot fi intreprinse in natura se includ mersul pe jos, gradinaritul, ciclismul, pescuitul, plimbarea cu barca, calaria sau agricultura., iar expunerea la medii cu spatiu verde si apa par sa transmita mai multe beneficii.

Iata ce poti practica in aer liber: mersul pe jos, alergatul, plimbatul cu rolele, cu bicicleta, skate, tenis, badminton, volei, baschet, fotbal, yoga, tae-bo,karate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *