Femeile din Arabia Saudita si lenjeria intima

Arabia Saudita

Sa cumperi lenjerie intima poate sa fie jenant pentru oricine – cum ii explici tacticos vanzatorului ca ai nevoie de mai mult loc in boxeri? Pai, daca te-ai simtit vreodata incomod in unele dintre acele situatii, ar trebui sa multumesti ca nu esti o femeie care face asta in Arabia Saudita.

Vedeti voi, pana recent, doar barbatii puteau sa lucreze la astfel de magazine in Arabia Saudita. Combina asta cu faptul ca femeile de acolo trebuie sa poarte haine create special pentru a nu arata nimic din corp, si ca pentru multe chiar sa vorbeasca despre acest lucru este tabu, si puteti intelege cum pot lucrurile sa devina jenante.

Asta insemna ca, daca o femeie voia sa cumpere o pereche noua de lenjerie intima, un vanzator barbat trebuia sa o studieze de la distanta si sa ghiceasca fe marime i s-ar potrivi. Daca o greseau, nasol: de multe ori, femeile pur si simplu plecau acasa cu o marime gresita pentru ca erau prea jenate sa-si descrie anatomia unui barbat.

Acest lucru este rezultatul legilor stricte de segrerare a Arabiei Saudite, care spune ca femeile nu pot lucra in anumite domenii, lucru care sunt sigur ca nu are deloc legatura cu procentul de 30% de femei somere din acea tara. Si daca arabii spun ca nu poti sa faci ceva, atunci, nu poti sa o faci – acestia au o politie religioasa foarte dura care va lasa scolarite sa arda de vii pentru ca nu sunt imbracate corespunzator – pe bune.

Regele actual al Arabiei Saudite a pus capat acestui lucru ridicol in 2012, multumita, culmea, unei campanii de pe Facebook – una dintre ele chiar a functionat? Decretul regal a intors lucrurile complet invers, acum interzicandu-le barbatilor sa mai lucreze in magazinele specializate in vanzarea de lenjerie intima, sub orice forma … lucru care a dus la inchiderea a 100 de magazine.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *