Femeile mai dependente de tutun decat barbatii

Dependenta de fumat se gaseste la orice pas. De fiecare data cand esti irascibil, fumezi o tigara si iti creaza o senzatie de calmitate. Ai cheltuit deja o avere pe tigari si ai vrea sa acest viciu sa dispara odata pentru totdeuna. Daca ar fi atat de usor sa scapam de dependenta de fumat cu singuranta toata lumea ar face-o. Ceea ce oamenii nu stiu este faptul ca tutunul afecteaza mai mult femeile decat barbatii deoarece sunt mai predispuse la boli cardiovasculare, in masura in care numarul fumatoarelor creste de la an la an.

Numarul de femei care se imbolnavesc de cancer cresc de la an la an iar raspunzator de acest fapt se face prezenta si dependenta de tutun. Specialistii spun ca femeile fumatoare sunt mult mai predispuse la cancer pulmonar decat barbatii. Se pare explicatia consta in faptul ca femeile consuma acele tigari light, slim, low-tar etc. si acest tip de tigari incurajeaza inhalarea profunda sau frecventa pentru a lua cantitatea de nicotina in organism.

Dependenta de fumat este considerata ca fiind o boala cronica si o persoana care fumeaza mai mult de 10 tigari pe zi este considerata o persoana dependenta de tutun. Un alt factor care trebuie sa fie foarte bine punctat este faptul ca nicotina actioneaza in mod direct asupra inimii si creste frecventa cardiaca producand vasoconstrictie, cresterea tensiunii arteriale.

De asemenea, cercetatorii spun ca femeile renunta mult mai greu la dependenta de fumat decat barbatii deoarece organismul femeilor proceseaza nicotina mai mult decat la barbati. Mai mult, dependenta de tutun este in crestere in tarile in curs de dezvoltare penru ca exista foarte multe reclame care au un design adaptat cerintelor proihologice ale femeilor.

A renunta sau nu la fumat este o decizie personala care tine de fiecare in parte. Persoana fumatoare este direct raspunzatoare si renunta sau nu la fumat in functie de vointa fiecaruia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *