Fotograf de profesie

fotograf profesie

Pentru fotografii din intreaga lume exista mai multe tipuri de profesii, de fapt de tipuri de cariera in fotografie pe care pot sa le urmeze. Exista fotografi tehnici, fotografi de fashion, fotojurnalisti sau chiar fotografi de arta. Acest ultim tip de fotografi fac poze cu un fler artistic si care reprezinta anumite lucruri, dar care pot fi, in esenta, considerate adevarate opere de arta.

Tehnicile experimentale de fotografie sunt deseori folosite pentru crearea unor noi forme de arta. Printurile care rezulta din asta ajung a fi vandute pentru decorarea locuintelor si in scopuri comerciale sau sunt afisate drept parte a unei colectii intr-un muzeu sau intr-o galerie de arta. Talentul artistic creativ este o necesitate pentru succesul in acest domeniu al fotografiei.

Jurnalismul. Fotojurnalistii calatoresc pe tot intinsul lumii, documentand faptele istorice care se intampla in mod curent. Faimosul steag care se inalta la Iwo Jima a fost fotografiat de catre un jurnalist.  Lungi ore de munca si conditii cu potential de pericol fac de cele mai multe ori parte din munca unui fotojurnalist.

Aproape oricare dintre aceste joburi pot fi efectuate ca parte a unei corporatii mai mari sau drept job de freelancer. Fotografii freelenaceri trebuie sa fie foarte motivati tocmai pentru a gasi noi clienti sai sa aiba si niste cunostinte si abilitati de prima mana. Un anumit numar de cariere in fotografie se extind pana dincolo de a face doar fotografii. In timp ce orice cariera legata de fotografie depinde foarte mult de fotografii in sine, este posibil sa lucrezi in acest domeniu fara a trebui chiar sa faci o poza anume. Uite cateva cariere obisnuite in fotografie si care nu necesita efectuarea nici unei singuri fotografii:

  • Managmentul studiourilor de fotografie
  • Editarea si retusarea digitala a fotografiilor
  • Detinerea unui magazin vintage de camere foto
  • Mentenanta de echipamente foto

Un comentariu la „Fotograf de profesie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *