Google doreste sa testeze ceva secret in toata America

google

Se pare ca Google are de gand sa testeze baloanele de internet Project Loon in toata America. Compania a cerut Comisiei Comunicatiilor Federale o licenta pentru a testa radiouri experimentale care se folosesc de un spectru wireless intr-o latime de banda milimetrica in toate cele 50 de state si in Puerto Rico. Google sustine ca doreste sa inceapa aceste testari pe data de 1 ianuarie a anului viitor pentru o perioada de 24 de luni.

Testarea aceasta ar putea indica faptul ca Google doreste sa isi extinda ambitiile pentru furnizarea consumatorilor de acces la internet prin aceste baloane speciale dezvoltate in laboratoarele sale secrete X Labs. Project Loon din planul Google planuieste sa opereze o flota de baloane alimentata de soare care sa zboare la o altitudine de 18 288 – 27 432, care sunt capabile sa ofere acces la internet pana inspre pamant.

Google a descris acest proiect drept o modalitate de a aduce oamenilor internet pentru dezvoltarea economiei si a regiunilor din lume care duc lipsa de o infrastructura a comunicatiilor. In luna octombrie, Google a anuntat planuri de a conduce un test pentru Loon in zona de tara a Indoneziei anul care vine, acesta fiind sprijinit de una dintre cele mai mari companii de telecom a tarii in cauza.

Google a mai mentionat anterior cum ca este de parare ca baloanele Loon ar putea deveni intr-o zi o afacere care sa aduca miliarde de dolari in venituri nete. Insa, avuta in vedere concentrarea pe servirea regiunilor mai putin dezvoltate ale lumii, nu este atat de limpede de ce Google doreste sa testeze Loon in America. Testarea ar putea fi efectuata pur si simplu drept o modalitate prin care Google sa isi perfectioneze tehnologia inainte de a o utiliza si in alte parti ale lumii. Ori, ar putea scoate in evidenta cum ca Google crede ca baloanele sale ar putea fi de folos mai aproape de casa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *