Iata tot ce trebuie sa stii cand ai 20 de ani si muncesti – continuare

Cateva lucruri bune de stiut atunci cand lucrezi si ai douazeci de ani, esti la inceput si inca neexperimentat si cam fara idee despre ce inseamna asta. Este bine ca ti-ai gasit de lucru atat de devreme, in timpul facultatii sau dupa ce ai terminat liceul, insa este bine de stiut cum trebuie sa te comporti si ce sa faci in asemenea situatii.

Vechimea

Este foarte important sa rezisti intr-o functie, pe un post, sau in orice alta situatie. Intr-o relatie, intr-un anumit loc sau intr-un anumit job, este ok sa ramai pentru mult timp, pentru ca mai apoi sa poti culege roadele petrecerii unui timp destul de indelungat acolo. Dupa ce ai rezistat intr-o relatie pentru cel putin doi ani, asta inseamna ca esti pregatit de a merge si mai departe, la casatorie.

Exact acelasi lucru se aplica si intr-o anumita functie, pe un anumit post de munca. Daca stai si lucrezi pentru o perioada mai mare de timp, odata cu vechimea, castigi si respect, popularitate, ba chiar o marire sau o avansare intr-o functie de mai sus. Persistenta ta este ceva de apreciat, la fel ca si loialitatea si dedicarea ta, un sef va admira asta si se va gandi mai mult atunci cand va veni vorba de tine.

Este important sa ramai pe baricade, insa este la fel de important sa stii cand sa pleci

Daca la un moment dat sau chiar la inceputul incepi sa realizezi ca in ceea ce te-ai bagat nu este pentru tine, nu-ti place si nu esti pasionat de ceea ce faco acolo, este bine sa renunti la timp, pentru a nu ramane blocat altfel intr-o situatie, pe un post pe care nu ti-l doresti, unde nu esti apreciat si toate ideile tale se duc pe apa sambetei, nebagandu-le nimeni in seama.  Mai bine somer si fericit, decat inchis intr-o colivie de aur!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *