Iata tot ce trebuie sa stii cand ai 20 de ani si muncesti

Munca este o corvoada in sine, dar si o mare placere pentru unii. Este profitabila, dar si obositoare. Iti poate aduce numeroase beneficii, dar te si poate imbolnavi. Insa odata ce ai intrat in campul muncii, trebuie sa stii anumite lucruri care sa te ajute sa razbati prin ea  cu succes, mai ales daca ai 20 de ani si esti la inceput.

Banii conteaza!

Chiar daca simplul fapt ca ti-ai gasit in sfarsit de lucru, este pe domeniul tau si iti mai si place pe deasupra te bucura si simti ca nu mai ai nevoie de altceva, acel altceva la care ar trebui sa te gandesti mai bine sunt banii.

Pana la urma traim intr-o lume in care banii ne conduc, banii cumpara orice si fara ei nu prea ne-am putea descurca, tocmai de aceea trebuie sa stim sa si negociem atunci cand vine vorba de salariu. Daca esti la inceput de drum si nu prea ai nici experienta, atunci un salariu minim spre mediu te-ar putea multumi, insa odata ce cresti in firma, iti creste si valoarea si numarul orelor lucrate, si atunci trebuie sa cresti si tu miza, asta doar pentru binele tau.

Nu te deznadajdui usor

Chiar daca simti ca la inceput nu esti prea productiv, si ti se pare ca toti colegii, dar mai ales seful te invinovateste de asta, nu te descuraja pentru ca nu esti primul caruia i s-a intamplat asta si nici ultimul caruia i se va intampla. Gandeste-te mai bine la ceea ce ai facut si la ceea ce ai de facut pe viitor si vei vedea ca fiind un incepator asta se va intampla de mai multe ori, pentru  ca nu ai de unde sti ce si cum vor decurge lucrurile. Si daca te vei simti asa, nu cumva sa te gandesti sa renunti la jobul tau, la care de altfel ai visat de mult timp.

Ideile tale sunt aur curat

Poti crede despre tine ca esti prea tanar, ca nu esti experimentat, insa tocmai faptul ca esti la inceput te recomanda in fata multor altora. Ideile tale sunt proaspete, fresh, esti mai open-minded si poti deveni usor placut de catre ceilalti de la munca pentru asta, dar poti castiga si bani buni si respect.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *