Din cand in cand va trebui sa iti asumi niste riscuri si sa iesi din zona ta de comfort. De cele mai multe ori ajunge sa iti fie frica sa faci primul pas. In realitate, zona de comfort nu are legatura cu comfortul in sine, ci cu sentimentul de frica. Rupe acele lanturi care te tin sub puterea fricii si incearca sa mergi dincolo de ele. Odata ce ai facut acest lucru vei ajunge sa te bucuri mai mult de viata si de ce are aceasta de oferit.

Constientizeaza ce e in afara zonei tale de confort

In alte cuvinte, care sunt lucrurile pentru care crezi ca ar merita sa iesi din cochilia ta si sa incerci ceva nou. Astfel vei sti de ce esti capabil si de ce nu esti capabil sa faci.

Constintizeaza ce tinta iti propui

Daca iti propui sa faci ceva ce nu vei putea sa reusesti, vei ajunge sa fii deprimat de esec si nu vei vedea actiunea ta ca una care sa iti dea incredere si care sa te invete ce ai gresit. Stabileste-ti tinte clare si obiective realizabile pentru evita reintoarcerea fricii.

Obisnuieste-te cu discomfortul

Incearca sa nu mai privesti tot ce nu ai incerca intr-o lumina nesigura si mai putin atractiva. Asa vei ajunge sa detii o incredere de sine mai puternica si te vei obisnui cu sentimentul de discomfort pana la stadiul in care nu iti va mai pasa

Un esec este o lectie

Chiar daca iti propui sa faci ceva si sa iesi din zona ta de comfort, daca nu esti suficient de increzator si crezi ca nu poti reusi sansele unui esec cresc. Important e sa vezi fiecare esec ca pe o lectie din care sa inveti unde, ce si cum ai gresit pentru a nu repeta greseala o a doua oara.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *