O combinatie delicioasa intre cresterea veniturilor disponibile, schimbarea stilului de viata si cresterea populatiei tinere a transformat India intr-una din cele mai rapide piete in crestere de ciocolata din lume.

Un raport al bancii franceze Societe Generale prezice ca in umatorii cinci ani, cofetarii globali vor cunoaste o crestere remarcabila pe patru piete: India, Mexic, China si Brazilia.

Nu numai populatia bogata a Indiei are o pofta nebuna de ciocolata, desi inregistreaza 80% din vanzarile nationale de ciocolata, ci si persoanele care traiesc in zone mai mici si accesibile, din mediul rural incep sa domine piata indiana de dulciuri, care, in prezent se afla intr-un curs de dezvoltare remarcabila. In general, cheltuielile din India pe cap de locuitor atunci cand vine vorba de cofetarie sunt foarte mici, iar acest lucru inseamna ca este destul de mult loc pentru o crestere economica.

Mondelez- producatorul de ciocolata al Indiei

Inca din anul 1998, cel mai mare producator de ciocolata al Indiei, Mondelez- denumit anterior Cadbury- a lansat pachete de ciocolata la preturi foarte mici. Acest lucru a fost o strategie de marketing pentru a-i determina si pe cei care nu consumau sa le incerce produsele dulci.

Pe de alta parte, Mondelez a lansat si o gama premium de ciocolata pentru clientela urbana. In conformitate cu Prashant Peres, director de marketing al Mondelez India, pentru a face fata cererii din ce in ce mai mari din segmentul premium, compania introduce produse noi. Produsele de ciocolata anterioare au fost realizate predominant pentru copii, ceea ce a condus la o limitare a consumului. Totusi, directorul de marketing si-a indreptat atentia catre cresterea consumului de ciocolata in cazul adultilor. Acest lucru a facut posibil si in cadrul altor companii de a aduce noi produse de nisa pe piata indiana, inclusiv ciocolata premium, cum ar fi Ferrero Rocher, dar si alte produse importate.

Industria ciocolatei din India cunoaste o crestere cu 20% in fiecare an, iar acest lucru este o oportunitate excelenta pentru companiile producatoare de a-si extinde gama de produse. Pentru producatorii de ciocolata ai Indiei, distractia este abia la inceput.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *