Citroen a fost mereu la limita inovatiilor automobilistice. Inovatia lor actuala care este mai faimoasa este un SUV micut denumit Cactusul care are panourile caroseriei deformabile pe barele de protectie si pe laterale pentru a elimina coliziunile si urmele lasate pe caroserie cauzate de manevrele de parcare proaste. Cea mai faimoasa masina de la Citroen este probabil 2CV, notabila atat pentru ca seamana cu o rata si pentru ca a pus Franta in miscare dupa cel de-Al Doilea Razboi Mondial.
DS-ul companiei, care a debutat in anul 1955, venea dotat cu o suspensie atat de usoara incat ti se parea ca ai fi calatorit pe un covor zburator. Tehnologia din spatele acestui lucru era revolutionara si folosea nu arcurile traditionale si maortizoarele umplute cu gaz, ci o combinatie de hidraulica si pneumatica. Acest lucru permitea greutatii masinii sa fie ajustata si putea echilibra singura masina pe orice drum si suprafata pentru un confort sporit. Aceasta trasatura a transformat din masina DS un erou national francez in anul 1962 atunci cand mai mult ca probabil i-a salvat viata presedintelui Charles de Gaulle.
In timp ce se indrepta catre aeroportul Orly prin suburbiile pariziene, niste asasini au deschis focul asupra masinii DS a lui Gaulle, dezumflandu-i toate cele patru cauciucuri de la roti. Suspensia complexa ajustat special pentru aceste inconveniente probabile a permis masinii sa se reabiliteze la viteza maxima si sa scape din calea asasinilor.
Presedintele francez a fost atat de recunoscator incat a facut reclama in ochii publicului acestui tip de masina pentru tot restul zilelor sale. Atunci cand i-a fost daruit un model placat cu armura in anul 1968, acesta a optat in schimb sa ramana la masina sa originala care i-a salvat viata-mai mult ca probabil inlocuindu-i totusi rotile. Asadar, nu numai ca unele modele de masini mai vechi sunt grozave, frumoase si de vitez mare, ci pot salva si vieti de asemenea, cum a fost si cazul acestui DS.