Mentine-te calm!

nervozitate

Toata lumea trece prin situatii limita in care pur si simplu nu stim ce sa facem pentru a ne exterioriza. Traim intr-o lume agitata si foarte stresanta in care ti-e imposibil sa nu te enervezi. Si dupa cum stim, nervii nu fac deloc bine sanatatii si nici relatiilor cu cei din jurul nostru. Sa recunoastem… de fiecare data  cand suntem nervosi suntem tentati sa reactionam in anumite feluri care nu au decat urmari negative.

In momentul in care suntem foarte nervosi reactionam bineinteles, sub influenta nervilor si mai apoi ajungem sa regretam. Pentru a evita aceste situatii va indica cateva sfaturi care va vor ajuta sa va mentineti calm indiferent de situatie:

In primul rand, in momentul in care simti ca te afli intr-o situatie grea din care nu poti sa iesi fara sa rabufnesti intr-un fel, este cazul sa faci un pas in spate si sa privesti lucrurile la rece. Asadar, cand simti ca explodezi de nervi si nu stii ce sa faci trebuie sa privesti lucrurile dintr-o alta perspectiva decat o priveai pana acum. Imagineaza-ti ca vorbesti cu un prieten de-al tau si ca ii dai anumite sfaturi. Pritenul vei fi tu. Acest exercitiu te va ajuta sa treci peste momentele critice.

In momentul in care te enervezi totul se incordeaza. Incepand de la muschi si pana la stimulii creierului. tocmai din acest motiv trebuie sa inveti sa iti relaxezi corpul. Un simplu exercitiu de genul statului cu ochii inchisi intr-o pozitie comoda te va ajuta sa vezi lucrurile altfel. Nu lua decizii si nu face lucrurile in graba pentru ca vei putea avea de suferit. Incearca sa te concentrezi asupra problemei si renunta la starea de nervi pe care o ai. Astfel vei reusi sa mentii relatii frumoase cu cei din jurul tau si te vei simti bine in toata puterea cuvantului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *