Metode organizatorice pentru profesori si invatatori

metode organizatorice

Organizarea este totul si totul tine de organizare. Daca stii cum sa te organizezi si sa ramai organizat in viata, vei avea parte numai de bine si de timp exact cat iti trebuie pentru fiecare dintre lucrurile pe care trebuie si iti doresti sa le efectuezi la un moment dat. Oamenii de succes sunt niste oameni organizati, care nu lasa totul la voia intamplarii. Daca esti profesor sau ai un alt job si daca nu esti inca atat de bine organizat, ar fi cazul sa inveti niste reguli si niste idei de pus in aplicare pentru a fi cat mai bunsi mai productiv pe domeniul tau.

In primul rand, ar trebui sa ai un birou ordonat de unde sa stii de fiecare data ce si de unde sa iei. Zi-mi tu! Daca vei cauta ceva anume, o carte sau un biletel cu o notita pentru lectie prin mormanul de lucrari si de foi goale, cum vei mai apuca sa le predai exact ce ai vrut elevilor tai? Asadar, fa-ti timp sa iti faci curat pe birou. Poti lua in considerare luarea a tot ceea ce se afla pe birou pentru a vedea mai clar ce merge la gunoi si ce ramane inapoi pe birou.

Arunca de indata lucrurile de care nu ai nevoie si arhiveaza sau depoziteaza undeva intr-un sertar acele fisiere si lucruri de care ai nevoie cu regularitate. Lucrurile care ti-au ramas sunt cele de care ai nevoie in mod zilnic si te vor ajuta la predat. Odata ce ai decis care este cea mai buna cale prin care iti poti organiza biroul, fa in asa fel incat sa ramai la acea metoda si continua sa fii ordonat cand situatia o cere. Daca nu vei capata obiceiul de a pune exact inapoi lucrurile de unde le-ai luat, atunci vei avea iar parte de dezordine exact inainte sa stii ce s-a intamplat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *