Motive pentru sarbatorirea Halloween-ului

halloween

Toamna. Zilele devin mai scurte, noptile mai reci si cu totii asteptam sfarsitul lunii octombrie pentru a sarbatori Halloweenul, sau poate ca il asteapta mai mult americanii, ca de la el este imprumutata aceasta sarbatorire. Halloween, cu siguranta aceasta sarbatoare iese in evidenta printre toate celelalte sarbatori pe care le celebram in tot restul anului de vreme ce este vorba despre costume traznite, povesti cu fantome, cosuri cu dulciuri pentru trick and treat.

Cand eram copil, sarbatorile erau mereu niste ocazii speciale care erau menite sa fie celebrate iar Halloweenul era mult mai captivant chiar si decat Craciunul sau Pastele (insa, repet, asta cred ca este mai degraba valabil pentru americani). Acum, cand am mult mai multi ani, Halloweenul este mult mai in voga si persista inca in mister, miracole si nebuneala.

Costumele

Nimeni nu isi poate imagina Halloweenul fara acele costume ciudate si kitschy. Imi amintesc ca niciodata nu mi-am cumparat vreun costum adevarat din magazin, special pentru Halloween, ci mai mult improvizam si imi cream propriile costume din ceea ce aveam pe acasa.

Eram incredibil de inventiva si chiar si cu cearsafuri insangerate in juruol meu si cu fata pictata cu acuarele si machiaj, eram mereu fericita cu infatisarea mea. Acum, realizez ca nu prea conteaza ceea ce porti in noaptea de Halloween, de vreme ce partea cu distractia este inca valabila.

Traditii de familie

Asta este ceea ce iubesc cel mai mult legat de orice sarbatoare. Decorarea casei si mersul la colindat, ca si pe timp de iarna, la Craciun, sunt niste lucruri minunate, insa spiritul familiei si toate acele traditii sunt atat de speciale incat nu se pot compara cu nimic. In fiecare an se merge la o bostanarie si se fac poze, se aleg bostani porrtocalii pentru a fi scobiti, decorati si gauriti in formele cele mai ciudate. La tara este si mai usor, pentru ca oricine are o bucata de pamant lucrat, ci siguranta are si ceva bostani pentru asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *