Noul Mini Cooper este cel mai puternic Mini diesel

Mini Cooper

Noul Mini Cooper SD twin-turbo diesel a fost recent anuntat. Avand 170 de cai putere acesta ajunge de la 0 la 100 de km/h in doar 7.2 secunde in cazul care optezi pentru varianta cu cutia de viteze in 6 trepte Steptronic. Noul model Mini SD promite sa fie cel mai rapid si cel mai puternic Mini cu motorizare diesel pana in prezent.

Acesta va fi construit in fabrica British Mini din Oxford, Anglia. Mini Cooper SD va avea lumini mari de ceata, jante din aliaj de 17 inch si un set de tevi de evacuare dublu in spate. masina va purta si designul traditional sport asociat vechilor Mini. Si anume masina va avea culoare British green (un verde de o nuanta inchisa) si doua linii albe care vor traversa capota acesteia.

Cu ajutorul turbinelor variabile si cu un sistem de injectie cu valve electromagnetice, motorul diesel de 2 litri in 4 cilintri produce un cuplu de 360 Nm la doar 1500 de rotatii pe minut. Chiar si cu aceste cifre impresionante, performanta nu afecteaza deloc economia acestui model. Mini spune ca automobilul va avea un consum mediu de 4 litri la 100 de kilometri.

In ultima perioada cei de la Mini au inceput sa ofere versiuni sport ale variantelor S si SD. Acest nou Mini SD are un sistem de franare care stocheaza energia generata pe perioada franarii, are o functie start/stop pentru momentele in care asteapta la lumina semaforului si vine cu un sistem de servodirectie.

Cei mai pasionati fani vor observa ca masina are o singla S plasata pe masca radiatorului din fata si o sigla SD in partea din spate. Avand in vedere natura sportiva a unui Mini putem sa asumam ca aceasta este o urmare a desingnerilor care vor dori sa expuna in trafic experienta culeasa de-a lungul anilor in competitiile sportive de producator.

Noul Mini SD promite a fi o masina de oras cu un consum infim care probabil se va bucura de o popularitate ridicata.

 

Un comentariu la „Noul Mini Cooper este cel mai puternic Mini diesel”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *