Nu te mai trata singur si viziteaza cabinetele medicale

orl

Chiar daca din comoditate sau din lipsa de bani evitam sa vizitam medicul specialist pentru a ne trata de ceea ce ne provoaca disconfort sau durere, urmarile pot fi cat se poate de grave. Astfel, fie ca simti nevoia sa vizitezi un cabinet ORL, unul oftalmologic sau unul stomatologic, atat timp cat organismul si mintea iti sugereaza asta, clar trebuie sa o faci.

De fiecare data cand simti cand te deranjeaza ceva in interior sau exterior si nu trece zi fara sa iti provoace asta un disconfort, nu mai cauta remedii pe internet, ci programeaza-ti o intalnire cu un medic de specialitate.

Ne rezolva internetul problemele de sanatate?

Se pare ca internetul gaseste raspunsuri la orice intrebare, fie ca aceasta are in vizor medicina, sportul sau istoria. In ziua de azi cu totii ne documentam online tocmai pentru ca este cea mai accesibila modalitate de a afla lucruri noi. Putini sunt cei care stiu insa ca multe date pot fi complet eronate.

Orice persoana care are acces la internet, are si posibilitatea de a-si da cu parerea in mediul online, asa ca cele mentionate pot fi complet eronate. Asadar, atunci cand avem nevoie de un sfat de specialitate trebuie sa apelam la ajutorul unei persoane care intr-adevar sa fie capabila sa ofere informatiile necesare.

Ceea ce face intenetul atunci cand ii adresam o intrebare este sa ne ofere multiple informatii: unele dintre acestea pot fi adevarate, pe cand altele complet false. Daca suntem capabili, bineinteles ca putem sa le luam in considerare pe cele care ni se par mai plauzibile, insa este destul de dificil de facut asta. Totusi, e important sa ne documentam, cel putin pana cand urmeaza sa avem intalnirea cu medicul de specialitate.caritsanmed.ro

De exemplu, intr-o zi aveam o puternica durere in interiorul urechii stangi si traiam cu impresia ca m-a tras un curent. Asadar, am ascultat sfaturile dezvaluite prin intermediul unor articole din mediul online si le-am pus in aplicare. Am incercat toate leacurile posibile, insa deja se adunasera 7 zile, iar durerea incepea sa devina din ce in ce mai enervanta.

Asadar, am luat decizia de a cauta un cabinet ORL in Mures. Atunci mi-am dat seama ca singur imi puneam in pericol sanatatea, fapt pentru care medicul m-a informat ca daca nu veneam la timp, exista posibilitatea sa imi pierd 30% din auz. Acum, ori de cate ori simt ca ceva nu e in regula, aleg sa merg cel putin la medicul de familie si sa cer un sfat.

Asadar, internetul nu ne rezolva absolut deloc problemele de sanatate. Acesta incearca doar sa ne selecteze informatiile ce ne-ar putea ajuta. Totusi, atunci cand e vorba de copii, noi, ca adulti trebuie sa luam cele mai bune decizii si sa nu incercam sa gasim tratamentul pe internet. O simpla vizita la medicul de familie ar putea oricand salva o situatie.

Daca noi, adultii, putem suporta mult mai usor aceste lucruri, micutii trebuie tinuti sub supraveghere medicala mai stricta, tocmai pentru ca sunt mult mai sensibili decat noi, iar eventualele boli se pot agrava rapid.

Asadar, atunci cand simtiti ca ceva nu e in regula, alegeti sa va faceti o programare la un cabine de specialiate sau macar sa dati un scurt telefon medicului de familie. El va putea cu siguranta sa va indrume pe drumul cel bun. Sanatatea e cea mai importanta, asa ca aveti grija de voi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *