Obiceiuri frumoase de Craciun

semnificatie Craciun

Craciunul te invata multe lucruri, mai ales daca este sa cresti intr-o familie crestina care pune valoare pe traditii si pe obcieiuri, dar si pe semificatia de baza a sarbatorilor de iarna. Nu numai ca iti aduce familia mai aproape, dar Craciunul este si despre dragoste, afectiune, grija, atentie si daruire. Craciunul ne invata despre dezvoltare personala.

Pomii de Craciun pe care ii decorezi in fiecare an in timpul sarbatorilor de iarna si mai ales inainte de Craciun, iti pot aminti de faptul ca ai crescut atat de mult si te-ai dezvoltat de-a lungul anilor ce-au trecut din copilarie de cand impodobeai bradul alaturi de familia ta si pana cand ai inceput sa impodobesti bradul de Craciun alaturi de propria familie.

Ultimele 12 luni sau ultimii ani au fost plini de bucurii si de necazuri, insa ai trecut prin toate si acum totul este bine. Craciunul este un fel de reminder pe care il poti invata din greselile pe care le-ai facut si poti continua sa iti dezvolti viata personala si familia pe care ti-ai creat-o.

Craciunul te invata despre cum sa-ti mentii spiritul si voia buna mereu tinere. Nu trebuie sa fii neaparat copil ca sa mai poti aprecia minunea Craciunului. Sarbatorile te pot invata sa ramai tanar cu spiritul si cu firea. Nu vei fi niciodata prea batran ca sa te poti bucura de Craciun in adevaratul sens al cuvantului, de colindele de Craciun, de cadouri si de decoratiunile speciale. Canta o colinda de Craciun, desfa un cadou si simte-te din nou copil ca in vremea tineretii.

Craciunul te invata despre acceptare. Cu totii traim sentimentul de acceptare. Daca ai prieteni care nu au rudele alaturi, invita-i sa sarbatoreaca Cracunul alaturi de tine si de familia ta, astfel incat sa se simta ca fac parte dintr-o familie. Invata sa accepti pe oricine are nevoie de un prieten si asigura-te ca toata lumea apropiata tie va avea parte de niste sarbatori de iarna frumoase si deosebite.

Un comentariu la „Obiceiuri frumoase de Craciun”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *