Paine pentru slabit

paine pentru slabit

Painea se stie ca este un aliment pe baza de multa faina si care contine o gramada de carbohidrati, de aceea evitam sa o consumam, mai ales daca suntem la dieta. Nu toata lumea stie, insa nu orice fel de paine contine carbohidrati multi si bogati in calorii, ci exista si unele sortimente de paine care sunt benefice pentru tot felul de diete si de moduri de slabit.

La fel se intampla si cu painea de secara ce este 100% fara grau, astfel incat poate fi consumata de oamenii care au o anumita sensibilitate la gluten. Contine de asemenea si de 4 ori mai multe fibre decat painea alba si are cu 20% ai putine calorii.

Extra fibrele din secara inseamna ca are de asemenea si un index glicemic destul de scazut ceea ce, combinat cu al sau continut redus de calorii, face din painea de secara o modalitate foarte buna de a-ti satisface nevoile de carbohidrati in timp ce tii si caloriile sub papuc.

Vestile cele mai bune sunt ca poti sa-ti faci singur acasa paine din secara si te poti bucura de beneficiile aduse de consumul unei paini de secara in fiecare zi, cand ai chef.

Painea realizata in totalitate din grau este de asemenea o alternativa foarte buna pentru sanatatea si dieta ta. Semintele de grau sunt facute din tarate, endosperme si germeni. Painile obisnuite albe folosesc doar endosperma din cereale, ceea ce inseamna ca acestea contin 25% mai putine proteine decat daca ar fi fost fabricate din toate cele trei componente ale graului.

Acestea contin de asemenea si 17 nutrienti cheie si o gramada de fibre. Taratele sunt cele mai bogate portiuni fibroase din semintele de grau. Prin includerea tuturor acestor parti ale fainii de grau, painea realizata in intregime din grau reuseste sa asigure o mai buna nutritie si un index glicemic mai scazut decat in cazul painilor obisnuite care folosesc in compozitie doar endosperma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *