dont-pretend
dont-pretend

Ajungem de cele mai multe ori sa etichetam persoanele noi pe care le cunoastem in functie de prima impresie pe care acestea ne-o dau. Este foarte greu sa iti dai seama de ce este o anumita persoana in stare sau ce persoana se ascunde sub chipul acesteia. Deseori primele impresii sunt eronate. Problema este ca acestea sunt rareori schimbate si conteaza foarte mult modul in care cunosti o persoana pentru prima data.

Pentru a evita o prima impresie mai putin favorabila ar trebui sa fii constient de o serie de lucruri. In primul rand ar trebui sa stii ca postura corpului tau spune foarte multe despre tine. Desi aceasta nu va influenta in mod direct opinia unei noi cunostinte aceasta te va ajuta pe tine in primul rand sa ai un aer mai increzator si mai stapan pe tine. Stai drept tot timpul insa nu ca un adevarat robot, metine o statura dreapta si corecta.

De asemenea este important sa fii prezentabil. Vestiementatia si modul in care stai sunt in esenta primele lucruri pe care o persoana necunocuta le observa la tine. De aceea pentru a crea o buna prima impresie ar trebui sa ai o pozitie dreapta si o vestimentatie prezentabila.

Trecand de partea vizuala ce influenteaza prima impresie ar trebui sa ai in vedere si lucrurile ce tin de personalitatea si carisma ta. Este important sa nu plictisesti persoanele din jurul tau. E indicat sa gasesti un subiect comun si sa vorbesti despre acesta. Nu are rost sa te arunci intr-un subiect despre care nu stii nimic si sa iesi din intalnire pe postul de nestiutor.

E important sa fii tu insuti. Nu are rost sa te prefaci sa fii o alta persoana. O doza de incredere e tot de ce ai nevoie pentru a scapa de acel sentiment de nesiguranta care pare a te cuprinde.

De admin

Un comentariu la „Prima impresie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *