Reclamele publicitare afecteaza viata copilului

Publicitatea este o forma persuasiva de comunicare prin care se doreste o schimbare asupra comportamentului consumatorilor intru a cumpara un produs sau a apela la un serviciu. Dar pe langa asa zisele parti bune, pozitive, publicitatea, reclamele, au si o serie de dezavantaje.

Manipulare

Prin publicitate se pot manipula oamenii de pretutindeni, in special cei de varste mai mici, copiii, care pot crede tot ce vad la televizor si actioneaza ca atare, gandind ca acele lucruri ce sunt prezentate la tv sunt bune pentru ei, dar mai ales faptul ca au nevoie de ele, desi nu este asa.

Publicitatea induce copiilor ideea de rau, de negativ, ii determina sa actioneze intr-un mod daunator celor din jur, in special pe cei care nu au suficienta capabilitate intelectuala de a se proteja singuri de aceasta manipulare psihologica.

 Efecte negative amprentate asupra copiilor

Majoritatea efectelor negative pe care le are privitul la televizor si vizionarea de printuri si reclame de orice fel sunt urmatoarele: consumul de alcool, fumatul, consumul de mancare nesanatoasa(fast food, junk food), relatiile sexuale la varste fragede, violenta, depresie, o viziune materialista asupra vietii, neascultare de parinti si de oamenii mai in varsta, limbaj obscen, rasism, subestimarea autoritatii parentale.

De ce sunt folositi copiii in reclame

Cel mai rau lucru este ca sunt folositi copii actori in reclame si in multele alte forme ale publicitatii, tocmai pentru a atrage alti copii spre a-si dori niste produse, niste lucruri, atat de mult chiar daca nu au nevoie de asa ceva.

Cred ca acel gen de reclame care pot deveni un exemplu negativ pentru copii si chiar si pentru oamenii maturi, ar trebui difuzate numai noaptea tarziu sau ar trebui ca cei mari sa le interzica celor mici ceea ce considera ei a fi negativ, totul pentru binele fetitelor si baieteilor lor, pentru a nu se mai ajunge la atat de multe cazuri urate pe care le vedem peste tot la televizor in ultima vreme.

Un comentariu la „Reclamele publicitare afecteaza viata copilului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *