Scotch vs. Whisky vs. Bourbon

bauturi

Atunci cand iau in considerare produsele spirtoase de consumat, unii oameni incearca din rasputeri sa inteleaga diferenta dintre whisky, bourbon si scotch. In timp ce intre aceste bauturi exista si cateva similaritati, fiecare dintre ele are caracteristici si practici de fabricare  care le transforma in ceva unic.

Whisky este categoria principala in care intra atat bourbonul, cat si scotchul. Potrivit cu Whiskey Advocate, whisky este o bautura spirtoasa distilata care este creata din cereale. Toate celelalte bauturi alcoolice sunt fabricate din alte resurse. De exemplu, brandyul provine din struguri.

Producatorii de whisky folosesc malt de orz sau alte cereale ca sa intocmeasca aceasta bautura. Acestia inmoaie cerealele  in apa calda pentru a elibera zaharurile si apoi adauga drojdie ca sa fermenteze zaharul si sa-l transforme in alcool. In cele din urma, acestia distileaza lichiorul si il lasa sa prinda mai multi ani de stat in butoaie speciale. Bourbonul, scotchul si rachiul de secara sunt cu toatele tipuri de whisky. Exista si alte tipuri de whisky la fel de bine.

Whiskyul din Tennessee este un tip de whisky fabricat din grau si fabricat in statul Tennessee. In timp ce este asemanator in practica de distilare, in perioada de invechire si in arome la fel ca bourbonul, Jack Daniels observa ca cei care distileaza whiskyul de Tennessee folosesc un proces de filtrare prin creta.

Whiskyul irlandez, asa cum indica si numele, este un tip de whisky distilat in Irlanda. Alcoolul in volum trebuie sa fie mai scazut de 94,8%. Distileriile diferite folosesc diferite tipuri de cereale, insa toate tipurile de whisky irlandeze trebuie sa invecheasca cel putin 3 ani in butoaie de lemn. Potrivit site-ului Liquor.com, whiskyul irlandez tinde sa fie mai dulce si mai fin datorita faptului ca trece de mai multe ori prin distilari triple.

Un comentariu la „Scotch vs. Whisky vs. Bourbon”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *