Sfaturi pentru proiect Kickstarter

Kickstarter este un site web pe care iti poti plasa proiectul tau de afaceri. Daca acesta este bine realizat si oferi cateva avantaje destul de convingatoare pentru cei ce te vor sustine, vei ajunge sa primesti finantarea de care ai nevoie pentru a pune proiectul in aplicare. Site-ul a fost lansat in anul 2009 si pana in prezent a strans fonduri de peste 1 200 000 000 de dolari pentru mai bine de 65000 de proiecte. Sansele de reusita pentru aceste proiecte este de 44% per total. Pentru a avea un proiect care sa se numere printre cele ce au ajuns sa fie finantate ar trebui sa urmaresti urmatoarele sfaturi:

1. Sa iti cunosti prietenii pe Facebook

Ca regula generala: cu cat ai mai multi prieteni pe Facebook cu atat va fi mai mare sansa de reusita a proiectului tau. Este lucru ce este luat in considerare de Kickstarter in momentul in care iti analizeaza proiectul. Spre exemplu daca ai doar 10 prieteni pe Facebook sansele ca proiectul tau sa fie finantat va fi de doar 9% in timp ce daca ai 1000 de prieteni pe reteaua de socializare vei avea sanse care se apropie de 40%.

2. Un timp de livrare realist si scurt

In general daca e vorba de un proiect Kickstarter care are nevoi de finantare care se apropie de suma de 10 000 de dolari sansele acestia de reusita sunt de 35% daca durata de finalizare si livrare a proiectului este de 30 de zile. In cazul in care perioada de finalizare creste pana la 60 de zile, sansele de finantare scat pana la 29%. Ca regula generala: cu cat este mai lung timpul realizare si finalizare a proiectului cu atat sansele de finantare pentru acesta vor scade.

3. Necesarul de finantare

Probabil cel mai important punct din aceasta sitatie este acela de setare a necesarului de finantare. Cu cat este mai mare cu atat va fi proiectul mai putin finantat. Ideea e sa iti setezi necesarul de finantare in concordanta cu nevoile si sa nu depasesti o anumita suma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *