Tehnici de combatere a uitarii

uitare

Este firesc sa uitam. Uitarea, insa, poate deveni o problema in momentul in care uitam lucruri importante. Spre exemplu, putem uita lucuri care tin de domeniul in care lucram sau detalii pe care le vedem zi de zi. Ce facem, insa, in momentul in care uitam lucruri importante pentru siguranta noastra si a celor din jur?Daca, de exemplu, am uitat sa scoatem fierul de calcat din priza putem periclita un intreg imobil din aceasta pricina.

Ce putem face ca sa nu mai uitam ?

Depinde cat de grava este problema uitarii. Daca uitam lucruri importante, atunci trebuie sa mergem urgent sa consultam un medic specialist.

Daca dorim sa nu uitam lucruri marunte, cum ar fi date istorice, nume sau cuvinte, atunci putem aplica tehnici de combatere a uitarii.

Exemple de tehnici de combatere a uitarii

Daca dorim sa memoram diverse lucruri, putem sa realizam asocieri intre lucrurile pe care dorim sa le memoram si lucruri deja cunoscute. Invatarea prin asociere este un mijloc foarte eficient de invatare. Oamenii de stiinta au dovedit ca prin asociere ne crestem foarte mult capacitatea de memorare. Putem retine numere complicate cu ajutorul cuvintelor sau putem retine cuvinte complicate cu ajutorul numerelor.

Pentru a putea memora datele, putem folosi notite si rezumate. Notitele sunt folosite pentru reactivarea memoriei. Rezumatele sunt utilizate pentru a ne sintetiza propriile idei. Putem, de asemenea, sa ne sporim memoria prin redarea informatiilor pe care le-am invatat.

Exista numeroase tehnici de combatere a uitarii. Uitarea este o caracteristica specific omeneasca. Cu toate acestea prin tehnici de combatere a uitarii, putem sa ne perfectionam memoria. Este important sa ne imbunatatim capacitatea de memorare deoarece acest lucru ne permite sa invatam lucruri noi si utile.

In concluzie, prin tehnicile de memorare putem memora si reda mult mai usor informatiile pe care dorim sa le invatam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *