Un iMac pentru toata lumea

Apple iMac

Cei de la Apple au anuntat recent ca o versiune buget pentru produsul lor PC all in one. In timp ultimul produs din linia de produse iMac ar putea fi cu cateva sute de dolari mai ieftin decat celelalte, acesta nu va dispune de aceleasi performante. Totusi, ideea de a obtine un produs high end sub sigla Apple este un gand destul de placut.

Noul sistem va avea un display de 21.5 inch ce va avea o rezolutie full HD. Pe langa monitor, PC-ul va veni cu 8 GB de memorie DDR3 si un HDD de 500GB. Avand in vedere pretul de sub 1000 $, sistemul va avea drept procesor un model din seria Intel Core i5. Totusi, chip-ul folosit este unul care va avea doar doua nuclee si va functiona la o frecventa de baza de 1.4 GHz. In modul turbo procesorul va ajunge la 2.7 GHz.

O alta optiune care nu va fi pe placul multor utilizatori este aceea ca sistemul va folosi o placa video integrata, Intel HD 5000. Multe sisteme asemanatoare ajung sa opteze pentru o placa video separata la acelasi pret.

In privinta conectivitatii sistemul se prezinta destul de bine avand WiFi si doua porturi Thunderbolt si 4 porturi USB 3.0.  Asemanator altor modele iMac, acesta ofera posibilitatea inlocuirii sau adaugarii de noi elemente hardware dupa achizitia acestuia Aceste optiuni nu sunt foarte multe totusi. Dar unul din locurile unde poti creste performanta este prin montarea unui SSD de 256GB pentru majorarea capacitatii de stocare.

Pe langa performantele PC-ului acesta va veni cu un design tipic Apple. Va fi foarte subtire si va rula sistemul de operare OS X Mavericks, cel putin pana cand va fi lansat urmatorul sistem de operare numit Yosemite. In momentul de fata sistemul este valabil pentru 1099$, cu 200 de dolari mai putin decat cel mai ieftin produs Apple iMac de pana acum.

 

Un comentariu la „Un iMac pentru toata lumea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.